Ελλαδα

Τροχαίο με σχολικό λεωφορείο στην Αίγινα - Τραυματίστηκαν μαθήτριες

Σοβαρή η κατάσταση της μιας ανήλικης

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τροχαίο στην Αίγινα: Τραυματίστηκαν τρεις μαθήτριες όταν «λύθηκε» το χειρόφρενο λεωφορείου - Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται η μία.

Με σοβαρά τραύματα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αίγινας μια μαθήτρια γυμνασίου η οποία τραυματίστηκε όταν εγκλωβίστηκε νωρίτερα σήμερα ανάμεσα σε δύο σχολικά λεωφορεία.

Η κοπέλα έχει αρκετά τραύματα και εξετάζεται εξονυχιστικά από τους θεράποντες ιατρούς, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο ακόμη συμμαθήτριες της, που επίσης τραυματίστηκαν ελαφρότερα στο ίδιο περιστατικό, αναμένεται αργότερα σήμερα, εκτός απροόπτου, να λάβουν εξιτήριο.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής μαθητών του 5ου Γυμνασίου Χαλανδρίου στην Αίγινα. Οι μαθητές είχαν μεταφερθεί στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου. Οι τρεις φίλες, κάθονταν ανάμεσα σε δύο σχολικά λεωφορεία. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το χειρόφρενο του ενός οχήματος λύθηκε με αποτέλεσμα να τις εγκλωβίσει. Οι ανήλικες μαθήτριες, άρχισαν να φωνάζουν σε βοήθεια και οι οδηγοί των λεωφορείων έσπευσαν να τις βοηθήσουν, ενώ ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και η αστυνομία.

Οι μαθήτριες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού όπου μόνο η κατάσταση της μιας ανήλικης είναι σοβαρή. Οι αστυνομικοί έχουν προσαγάγει τους δύο οδηγούς των σχολικών λεωφορείων οι οποίοι και δίνουν κατάθεση στο τμήμα Τροχαίας.

Αυτό που φέρεται να υποστηρίζει ο οδηγός του λεωφορείου που κύλησε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι πως το χειρόφρενο «ξεκούμπωσε» με αποτέλεσμα να κυλήσει. Ο ίδιος όμως, υποστηρίζει πως είχε κάνει κανονικά χρήση του χειρόφρενου, όταν ακινητοποίησε το όχημα, έξω από το μοναστήρι.

Αυτό που ανέφεραν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση είναι πως εάν τα δύο λεωφορεία είχαν τρία τέσσερα μέτρα μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους, είναι δεδομένο πως δεν θα μιλούσαμε τώρα για τραυματισμούς, αλλά για νεκρούς.