Ελλαδα

«Δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε τα επεισόδια της Τζωρτζίνας»: Τι κατέθεσε η παιδίατρος Α. Παπαθεοδωροπούλου στη δίκη Πισπιρίγκου

Πώς χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Το παιδί ήταν νεκρό για πενήντα λεπτά», κατέθεσε νοσηλεύτρια
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Τα επεισόδια της Τζωρτζίνας στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου - Η κατάθεση της παιδιάτρου - εντατικολόγου Αλεξίας Παπαθεοδωροπούλου

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου συνεχίζεται. Σήμερα (27.4) στο δικαστήριο βρέθηκε η παιδίατρος - εντατικολόγος, Αλεξία Παπαθεοδωροπούλου, η οποία αναφέρθηκε στα επεισόδια που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη κατά τη διάρκεια παραμονής της στη μονάδα νοσηλείας  της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Η γιατρός εξέτασε το παιδί αφού υπέστη ανακοπή στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας και το παρακολουθούσε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας στη συγκεκριμένη κλινική. 

Η κ. Παπαθεοδωροπούλου υποστήριξε ότι οι γιατροί είχαν αναφέρει ότι θα μπορούσε για τα επεισόδια που υπέστη το κοριτσάκι να «είχε επιδράσει κάποιος εξωγενείς παράγοντας». Η γιατρός ρωτήθηκε και για τη στάση των γονιών του παιδιού όσο παρέμενε στο νοσοκομείο, χαρακτηρίζοντας ψύχραιμη έως ψυχρή τη Ρούλα Πισπιρίγκου. «Ήταν αρκετά αποστασιοποιημένη και λιγομίλητη», κατέθεσε η γιατρός και πρόσθεσε ότι η 34χρονη κατηγορούμενη «δυσκολεύονταν να εκδηλώσει τα συναισθήματά της σίγουρα, δεν εξέφραζε τις απορίες της». 

Οι ερωτήσεις από την έδρα

Πρόεδρος: Οι γονείς σας έκαναν ερωτήσεις για τις εξετάσεις, την κατάσταση του παιδιού…; Θυμάστε;

Μάρτυρας: Καθημερινά συζητούσαμε με τους γονείς.

Πρόεδρος: Είχαν απορίες σχετικά με τη διαδικασία; Κάτι που τους προβλημάτιζε; Και μετά την αποσωλήνωσή του;

Μάρτυρας: Όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας του παιδιού και την αποκατάστασή του υπήρχαν συνεχείς συζητήσεις. Ενημερώθηκαν ότι μπορεί να πάρει και μήνες.

Πρόεδρος: Είστε παιδίατρος ενατικολόγος. Γνωρίζετε τι είναι η κεταμίνη;

Πρόεδρος: Φάρμακο που χρησιμοποιούμε για καταστολή παιδιών σε πράξεις που έχουν μικρή διάρκεια. Συγκρατεί τα αντανακλαστικά ώστε να κάνεις μια πράξη με μικρή διάρκεια. Χορηγείται και σε διασωληνωμένα παιδιά.

Πρόεδρος: Πως χορηγείται; Μόνης της ή σε συνδυασμό με κάποιο άλλο φάρμακο;

Μάρτυρας: Και μόνο του αλλά συνήθως χορηγείται μαζί με κάποιο άλλο φάρμακο. Κάνουμε συνδυασμό φαρμάκων για να εξασφαλίσουμε μικρότερες δόσεις.

Πρόεδρος: Ποιες είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες της κεταμίνης;

Μάρτυρας: Σιελόρροια, μυδρίαση, βραδυκαρδία, υπόταση και υπέρταση σε κάποιες περιπτώσεις.

Πολιτική Αγωγή: Συζητήσατε στο νοσοκομείο αν μπορούσε να είχε επιδράσει κάποιος εξωγενής παράγοντας στα επεισόδια αυτά που παρουσίαζε το παιδί και δεν μπορούσατε να εξηγήσετε;

Μάρτυρας: Στο πλαίσιο της διαφορικής διάγνωσης ναι υπήρχε αυτό το παράδοξο. Δεν μπορούσαμε να τα εξηγήσουμε τα επεισόδια αυτά. Και συζητήσαμε μήπως έχει επιδράσει κάποιος εξωγενής παράγοντας.

Πολιτική Αγωγή: Θυμάστε κάποιες αντιδράσεις της μητέρας;

Μάρτυρας: Ήταν αρκετά ψύχραιμη έως ψυχρή, ήταν αρκετά αποστασιοποιημένη και λιγομίλητη. Δυσκολεύονταν να εκδηλώσει τα συναισθήματά της σίγουρα, δεν εξέφραζε τις απορίες της.

Η δίκη συνεχίζεται...

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.