Ελλαδα

Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού - Κακοκαιρία - εξπρές από τα μέσα της εβδομάδας

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας - Γυναίκα με ομπρέλα
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Καιρός - Πρόγνωση Μαρουσάκη: Αστάθεια και κακοκαιρία - εξπρές από τα μέσα της εβδομάδας - Η πρόγνωση από το Meteo και την ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Για καιρικά σκαμπανεβάσματα αυτήν την εβδομάδα μας προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ο μετεωρολόγος του OPEN, μπορεί το πρωί οι καιρικές συνθήκες να είναι καλές, ωστόσο, από το μεσημέρι και έπειτα ο ουρανός θα καλύπτεται με σύννεφα, ενώ σε αρκετές περιοχές αναμένεται να εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες με σύντομη διάρκεια. 

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, μπορεί τα φαινόμενα να είναι μικρής διάρκειας, ωστόσο, δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Στην πρόγνωσή του από τη συχνότητα του OPEN ο κ. Μαρουσάκης έκανε λόγο για νέα αστάθεια του καιρού που περιορίζεται αρκετά προς τα βόρεια τμήματα της Ελλάδας. Ακόμη, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται στο μέσο της εβδομάδας, το οποίο φέρνει μαζί του βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα, για τον καιρό σήμερα Δευτέρα (24/4), βροχές και καταιγίδες αναμένονται στις περιοχές πάνω από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην Αττική θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία ίσως φτάσει ακόμα και τους 24 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα ξεκινά με ήπιες καιρικές συνθήκες, όμως από το μεσημέρι και μετά οι συννεφιές θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.

Σχετικά με την επικείμενη κακοκαιρία, πλησιάζει από την Τετάρτη και θα μας απασχολήσει για ένα 48ωρο. Το κύμα αυτό από την κεντρική Ευρώπη θα φέρει βροχές και καταιγίδες και ελάχιστη πτώση της θερμοκρασίας, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Έτσι, την Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε έντονη καιρική αστάθεια, ενώ από Παρασκευή, ο καιρός και πάλι βελτιώνεται.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs4o36d040xt)

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα (24.4): Η πρόγνωση της ΕΜΥ 

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά της Θράκης και της Θεσσαλίας, ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.
Σταδιακή επικράτηση νότιων νοτιοδυτικών ανέμων εντάσεως 4 με 5 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και, κυρίως στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα ενταθούν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος, από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Αρχικά από βόρεις διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια.
Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτίων διευθύνσεων τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα νότια από βόρειες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα βόρεια πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφορ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι νότιοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs4pgmnpccwp)

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα (24.4): Αναλυτική πρόγνωση από το Meteo

Περιορισμός της αστάθειας στην Ήπειρο και στη Βόρεια Ελλάδα. Βελτιωμένος γενικά καιρός με πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα. Άνοδος της θερμοκρασίας. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Ελαφρώς αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται λίγες νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας. Βαθμιαία οι νεφώσεις κατά τόπους θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και στη Θράκη. Πρόσκαιρα φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα είναι πιθανό να εκδηλωθούν σε περιοχές της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, των Σποράδων και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης, κυρίως στο Αιγαίο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 23, στη Θεσσαλία από 7 έως 25-26 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 24-26 βαθμούς, στα Επτάνησα από 9 έως 24 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Βόρειο Αιγαίο νοτιοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ τοπικά. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας προοδευτικά θα αυξηθούν, δίνοντας από αργά το απόγευμα τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.