Παρέμβαση Ντογιάκου για την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη
Θα εξετάσει το σκεπτικό της απόφασης


Νίκος Σειραγάκης: Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε η απόφαση της αποφυλάκισης του καταδικασμένου πρώην προπονητή
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα, με το οποίο μετά από 12,5 χρόνια εγκλεισμού του αποφυλακίστηκε, ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων στην Κρήτη.
Ο κ. Ντογιάκος ζήτησε το εν λόγω βούλευμα προκειμένου να εξετάσει εάν έχει εμπεριστατωμένη ή όχι αιτιολογία ή υπάρχουν ασάφειες και νομικά κενά στο σκεπτικό του. Σε καταφατική περίπτωση θα προχωρήσει σε αναίρεση του επίμαχου βουλεύματος.
Νίκος Σειραγάκης: Το χρονικό της καταδίκης και η αποφυλάκιση που προκάλεσε αντιδράσεις
Ο Νίκος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, τα οποία με τη συγχώνευση έγιναν 220 και που σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20 με τον νέο ποινικό κώδικα. Ο Νίκος Σειραγάκης καταδικάστηκε πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το εφετείο.
Στα τέλη Απριλίου του 2020 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές των Γρεβενών, που τότε εξέτιε την ποινή του, όμως λίγες ημέρες αργότερα είχε συλληφθεί για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης και οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές. Τότε, είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά πληροφορίες, μετά την εκ νέου φυλάκισή του, παρέμεινε για κάποιο διάστημα στο σωφρονιστικό κατάστημα των Γρεβενών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τρίπολη.
Τον Δεκέμβριο του 2011, που συνελήφθη για τα ειδεχθή εγκλήματά του κατά των ανηλίκων, είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Τριπόλεως. Η δίκη του, τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό, είχε πραγματοποιηθεί στο Εφετείο του Πειραιά, για λόγους προστασίας της ανηλικότητας των θυμάτων του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιχείρησαν 16 πυροσβέστες με την Ο.Ο.Ε.Δ. της 3ης Ε.Μ.Α.Κ. και 6 οχήματα
Πώς αντέδρασε στις ερωτήσεις για τη συνέντευξη με τον Νίκο Καρβέλα που έγινε viral
Ο αόρατος συνεργάτης που αλλάζει την καθημερινότητά μας
Με μήκος 260 μέτρα, έχει στη δύναμή του 22 αεροπλάνα Rafale, αναγνωριστικά και διασωστικά σκάφη
Πώς θα λειτουργήσουν τα mall
Η πρόγνωση του Meteo και της ΕΜΥ
Τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές θα αγγίξει τους 26 βαθμούς
«Όλη η δεκαετία του 2000 είναι δεκαετία δική του», επισήμανε
Η ανακοίνωση του Λιμενικού
Missing Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Η ανάρτηση Γεωργιάδη: «Προστατέψτε τα παιδιά σας»
Το σκάφος του Λιμενικού επιχείρησε να σταματήσει για έλεγχο το σκάφος που φέρεται να αποβίβασε νωρίτερα μετανάστες
«Το έκανε ο πατέρας μου σ΄ εμένα, το κάνω εγώ στο παιδί μου»
Μέτρα στα λιμάνια για τη διευκόλυνση των εκδρομέων - Οι συμβουλές της Τροχαίας
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.