- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Με υπόμνημα η απολογία του επιθεωρητή του ΟΣΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη
Τι αναμένεται να υποστηρίξει


Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Απολογείται ο επιθεωρητής του ΟΣΕ - Με υπόμνημα 80 σελίδων - Τι θα ισχυριστεί
Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή θα βρεθεί σήμερα, Πέμπτη (30.03), ο επιθεωρητής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες της νύχτας της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.
Η απολογία του επιθεωρητή θα γίνει με υπόμνημα 80 σελίδων. Ο ίδιος ως υπεύθυνος για το ποιος ήταν σε ποιο σταθμό, πόσες ώρες εργαζόταν και τι καθήκοντα είχε, έχει υποστηρίξει ότι σύμφωνα με το βαρδιολόγιο που είχε συνταχθεί έπρεπε έως τις 23.00 να βρίσκονται και οι δυο απογευματινοί σταθμάρχες σε υπηρεσία. Σημειωτέον ότι το τρένο πέρασε λίγο μετά τις 23.00.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο επιθεωρητής κυκλοφορίας αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με την αναρρωτική άδεια που πήρε την επόμενη μέρα του δυστυχήματος – στοιχείο που δεν εμπεριέχεται στο κατηγορητήριο – σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν έχει καμία σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία, καθώς την έλαβε μεταγενέστερα και αφού έχει δώσει καταθέσεις ως μάρτυρας στην τροχαία Λάρισας και αυτοβούλως στην ανακρίτρια Πλημμελειοδικών.
«Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα. Εν ευθέτω χρόνω θα εισφέρουμε πολλά στοιχεία και σίγουρο είναι ότι στην απολογία του δεν πρόκειται να κρύψει τίποτα και θα πει αυτά που πρέπει να πει» δήλωσε στην ΕΡΤ ο συνήγορός του Γιάννης Γλύκας.
Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο επιθεωρητής κυκλοφορίας όσο και οι τρεις σταθμάρχες κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.
Εκτός από τον νυχτερινό σταθμάρχη που βρίσκεται προφυλακισμένος, οι άλλοι δύο απογευματινοί σταθμάρχες αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση και περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη.
Υπενθυμίζεται πως εχθές, Τετάρτη (29.03), ξεκίνησαν τα πρώτα δρομολόγια των εμπορικών τρένων μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται, πως η επανεκκίνηση έρχεται μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΟΣΕ και της Hellenic Train, όπου και βρέθηκαν ορισμένα κοινά σημεία, ώστε να προχωρήσει αρχικά η επανεκκίνηση των εμπορευματικών δρομολογίων της εταιρίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς θα μεταφερθεί στις εκκλησίες όλης της χώρας
Τι αναφέρει η Hellenic Train
Σε ειδικό φανάρι ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου πατήρ Ιερώνυμος το μεταφέρει από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα
Μην ξεχάσετε τις ευχές σε Γιώργους και Γεωργίες
Oι κάτοικοι του νησιού πέταξαν από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους χιλιάδες πήλινες στάμνες γεμάτες νερό
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως για την τελετή
Ο νέος ΘΧΣ μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμος εάν αποτελέσει μέρος των διεθνών πρωτοβουλιών της Ελλάδας προκειμένου να ενισχύσει την «ειρηνική πίεση» της Τουρκίας
Σχεδόν μισό εκατομμύριο οχήματα έφυγαν από την Αττική τη Μεγάλη Εβδομάδα
Ο πάτερ Χριστόφορος Γουρλής σκόρπισε δάφνες, σύμβολα νίκης και αιώνιας ζωής, σε ολόκληρο τον ναό
Πώς θα λειτουργήσουν αύριο Κυριακή του Πάσχα
Η ανακοίνωση της ΕΦΕΤ - Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές
Μία από τις πιο ιδιαίτερες και συγκινητικές παραδόσεις της ορθοδοξίας
Αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Μνήμες από τη φονική καραμπόλα του 2014
Ισχυρίστηκε εκ νέου ότι δεν υπερέβη τα όρια ταχύτητας
Κορυφώνεται η πασχαλινή έξοδος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.