Ελλαδα

Φωτιά σε εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη - Ένας τραυματίας, μαρτυρία για εμπρησμό

Απεγκλωβίστηκε μητέρα με το μωρό της

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέα Σμύρνη: Φωτιά ξέσπασε σε εστιατόριο – Απεγκλωβίστηκαν άνθρωποι, ένας τραυματίας - Καταγγελία για εμπρησμό

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε γνωστό εστιατόριο που βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το εστιατόριο βρίσκεται στο ισόγειο τετραώροφης πολυκατοικίας.

Όπως έγινε γνωστό, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προχώρησαν σε απεγκλωβισμούς ενοίκων από την πολυκατοικία, μεταξύ αυτών και μιας μητέρας με το μωρό της, το οποίο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά ξέσπασε ύστερα από εμπρηστική επίθεση. Ειδικότερα, σύμφωνα με εργαζόμενο καθαριότητας του καταστήματος, αλλά και έναν γείτονα, που μίλησαν στο Mega, εμφανίστηκαν δύο ή τρία άτομα, τα οποία έσπασαν το τζάμι, πέταξαν κάτι στην είσοδο του καταστήματος και άμεσα ξέσπασε φωτιά, η οποία επεκτάθηκε σε όλο το εστιατόριο αλλά και στα πάνω διαμερίσματα.

«Δουλεύω στο κατάστημα. Κάποιος έσπασε το τζάμι, και μετά ξέσπασε φωτιά και τράπηκε σε φυγή. Εγώ ήμουν μέσα στο μαγαζί, δουλεύω στο μαγαζί στην καθαριότητα. Μόνος μου ήμουν μέσα και αμέσως βγήκα έξω», ανέφερε ο υπάλληλος.

Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και δύο ειδικά κλιμακοφόρα οχήματα.