Ελλαδα

Ποινική δίωξη στον 44χρονο προπονητή για τον βιασμό πέντε αθλητριών στην Ηλιούπολη

Την Παρασκευή η απολογία του

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 44χρονος προπονητής στην Ηλιούπολη
© Facebook

Ηλιούπολη: Ποινική δίωξη στον 44χρονο προπονητή για τους πέντε βιασμούς αθλητριών - Οι καταγγελίες των γυναικών 

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον 44χρονο προπονητή Τάε Κβον Ντο για τον βιασμό πέντε ανήλικων αθλητριών. Ο προπονητής θα οδηγηθεί την Παρασκευή (24.3) ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν. 

Ο προπονητής φέρεται να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά πέντε κορίτσια, ανήλικα κατά τον χρόνο των πράξεων, στον χώρο της Σχολής πολεμικών τεχνών που διατηρούσε στην Ηλιούπολη. Σε βάρος του προπονητή ασκήθηκε ποινική δίωξη και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crcv9kc8csup)

Οι καταγγελίες του 44χρονου προπονητή για τον βιασμό πέντε αθλητριών στην Ηλιούπολη

Το θάρρος να καταγγείλουν τον προπονητή τους έπειτα από χρόνια, βρήκαν πέντε αθλήτριες του Ταε-Κβο-Ντο στην Ηλιούπολη. Τα κορίτσια βιάστηκαν από το 44χρονο, όπως καταγγέλλουν, είτε στη σχολή πολεμικών τεχνών, είτε στο σπίτι τους, όπου υποτίθεται ότι πήγαιναν για προπόνηση.

Τα κορίτσια πλέον, είναι ενήλικα, πλην όμως, τώρα βρήκαν το σθένος να καταγγείλουν τον βιασμό τους από τον άνθρωπο που οι γονείς τους, εμπιστεύτηκαν για να τις προπονήσει. Πλην όμως, όπως προκύπτει από τις καταγγελίες, ο 44χρονος άνδρας, έβγαζε το πιο αρρωστημένο πρόσωπο του στις ανήλικες. Η έρευνα φυσικά συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα θύματα του κατηγορούμενου.

Πρόκειται για τον Α.Δ. 44 ετών, προπονητή στον σύλλογο Ίριδα Ηλιούπολης. Ο άνθρωπος κατηγορείται πως από τα μέσα του 2009 έως και τις αρχές του 2020 είτε μέσα στους χώρους του γυμναστηρίου, είτε στο σπίτι του, ανάγκαζε τις κοπέλες να γδύνονται και να τις βιάζει. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, υποστηρίζει ότι πρόκειται για πλεκτάνη, πως ποτέ δεν έχει πειράξει τις κοπέλες και σε καμία περίπτωση δεν είχε σεξουαλική επαφή μαζί τους. Οι κοπέλες που έχουν δώσει καταθέσεις, δείχνουν ένα ξεκάθαρο μοτίβο δράσης του κατηγορούμενου, δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο τις προσέγγιζε και ασελγούσε ή και βίαζε κάποιες από αυτές.

Έχουν δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για το σπίτι του, τους χώρους στους οποίους τις κακοποιούσε αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τις ανάγκαζε να μην μιλήσουν σε κανέναν για να μην τις εκθέσει. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει για καταθέσεις τους εμπλεκόμενους, ενώ ο κατηγορούμενος 44χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα το μεσημέρι.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crcxjfilmf3t)

Ελληνική Ομοσπονδία Ταε Κβον Ντο: «Άμεση διαγραφή του προπονητή που συνελήφθη για βιασμό αθλητριών»

Ανακοίνωση για τη σύλληψη του 44χρονου προπονητή στην Ηλιούπολη εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο. Η Ομοσπονδία προχωρά στην αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή, ενώ αναφέρει ότι θα προχωρήσει στη διαγραφή του.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο ανέφερε ότι «ουδέποτε είχαμε λάβει κάποια καταγγελία από τους γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες. (...) Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές όχι μόνο στο ταεκβοντό και τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ούτε στην κοινωνία μας».

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάε Κβον Ντο

«Νιώσαμε ντροπή και αποτροπιασμό στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής του ταεκβοντό συνελήφθη επειδή φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες που ανήκαν στο σύλλογό του. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, ότι ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να είναι δάσκαλος στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, μεταμορφώθηκε σε ανθρωπόμορφο τέρας, ωθώντας κάποια νεαρά κοριτσάκια σε πράξεις απεχθείς, καταδικαστέες, που χρήζουν νομικής παρέμβασης και φυσικά καταδίκης.

» Δυστυχώς, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, έλαβε γνώση της δράσης του συγκεκριμένου προπονητή μόλις πριν από λίγη ώρα από τα τηλεοπτικά κανάλια. Ουδέποτε είχαμε λάβει κάποια καταγγελία από τους γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ήδη παρέμβει ώστε να αποπέμψουμε από την οικογένειά μας, ένα παραβατικό στοιχείο. Και δεν θα μέναμε μόνο εκεί. Εμείς οι ίδιοι θα τον είχαμε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές όχι μόνο στο ταεκβοντό και τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ούτε στην κοινωνία μας.

» Θα είμαστε στη διάθεση της δικαιοσύνης για οτιδήποτε χρειαστεί. Δεσμευόμαστε ότι η διοίκηση της ΕΛΟΤ θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τη δημιουργία συνθηκών ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Παράλληλα θα ζητήσουμε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή, τον οποίο η ΕΛΟΤ θα φροντίσει να τον διαγράψει από τις τάξεις της». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.