Ελλαδα

Τέμπη: Αποσωληνώθηκε 22χρονος στο «Παπαγεωργίου» - Πέντε τραυματίες παραμένουν σε ΜΕΘ

Εννέα ασθενείς βρίσκονται σε απλές κλίνες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τα νεότερα δεδομένα για τους τραυματίες - Αποσωληνώθηκε 22χρονος ασθενής στο «Παπαγεωργίου»

Συνολικά πέντε είναι οι τραυματίες από το δυστύχημα στα Τέμπη που παραμένουν σε ΜΕΘ, ενώ εννέα ασθενείς βρίσκονται σε απλή νοσηλεία, όλοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Παράλληλα, δύο άτομα βγήκαν από τις ΜΕΘ και νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι γιατροί φαίνεται πως είναι αισιόδοξοι και ευελπιστούν πως τα δύο παιδιά θα πάρουν εξιτήριο την επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα, αποσωληνώθηκε ο 22χρονος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και θα εξέλθει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη σιδηροδρομική τραγωδία. Συγκεκριμένα, θέμα χρόνου είναι η κλήση σε απολογία των τριών που προστέθηκαν στους κατηγορουμένους. Πρόκειται για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ και δύο σταθμάρχες, οι οποίοι σύμφωνα με την απολογία του 59χρονου βασικού κατηγορούμενου αποχώρησαν νωρίτερα από το πόστο τους.

Σε βάρος τους έχει, ήδη, ασκηθεί δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και των σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Εν τω μεταξύ, ορίστηκαν οι δύο εφέτες ανακριτές οι οποίοι και αναλαμβάνουν το ανακριτικό έργο για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μετά από ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας Εφετών.