Ελλαδα

Τέμπη: Ποιοι μαθητές δικαιούνται πρόσθετη μοριοδότηση στις Πανελλήνιες

Το δικαίωμα μετεγγραφής και η δωρεάν σίτιση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέτρα στήριξης σε φοιτητές και μαθητές μετά την τραγωδία στα Τέμπη ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Μέτρα στήριξης σε φοιτητές και μαθητές μετά την τραγωδία στα Τέμπη ανακοίνωσε η κυβέρνηση © EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων - Τα μέτρα στήριξης για μαθητές και φοιτητές - Μοριοδότηση στις Πανελλήνιες και δικαίωμα μετεγγραφής

Πρόσθετη μοριοδότηση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ετών 2023, 2024 και 2025 για συγγενείς α’ βαθμού περιλαμβάνονται στα 11 μέτρα στήριξης για τις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη.

Όπως ανακοινώθηκε, προβλέπεται και δικαίωμα μετεγγραφής κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος για τους επιβαίνοντες φοιτητές. Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ισχύουν τα ακόλουθα:

  1. Όλοι οι επιβαίνοντες φοιτητές καθώς και οι φοιτητές που είναι τέκνα, σύζυγοι ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, αδέλφια και γονείς θανόντων ή προσώπων που υπέστησαν μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό άνω του 50%, δικαιούνται μετεγγραφή κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος σε αντίστοιχο τμήμα άλλου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ).
  2. Όλοι οι ανωτέρω φοιτητές προτεραιοποιούνται όσον αφορά τη στέγαση στις φοιτητικές εστίες των εκπαιδευτικών τους ιδρυμάτων και τους παρέχεται δωρεάν σίτιση κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.
  3. Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ετών 2023, 2024, 2025 (τακτικές και επαναληπτικές), θα εφαρμοστούν ρυθμίσεις περί προσαύξησης μοριοδότησης για τους επιβαίνοντες καθώς και για τα τέκνα, συζύγους ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, αδέλφια και γονείς θανόντων ή προσώπων που υπέστησαν μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό άνω του 50%.

Σημειώνεται ότι «καλύπτονται πλήρως από τον ΕΟΠΠΥ, οι δαπάνες νοσηλείας και αποκατάστασης τραυματιών σε υλικά και υπηρεσίες, σε όλες τις δομές δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και τα έξοδα μετάβασης σε δομές αποκατάστασης του εξωτερικού χωρίς απολύτως καμία συμμετοχή».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.