Ελλαδα

Πώς διαμορφώθηκαν οι βάρδιες στο σταθμαρχείο το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη

Φως στα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος επιχειρεί να ρίξει η ανακριτική διαδικασία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Οι βάρδιες στο σταθμαρχείο το βράδυ της τραγωδίας - Έμεινε μόνος του ο 59χρονος σταθμάρχης.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων.

Ενώ η ανακριτική διαδικασία επιχειρεί να ρίξει φως στις συνθήκες που προκάλεσαν την τραγωδία, ένα από τα στοιχεία που εξετάζεται, είναι το πως διαμορφώθηκαν οι βάρδιες το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, καθώς και το εάν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Κομβικό σημείο της υπόθεσης είναι το πως λειτουργεί το σταθμαρχείο της Λάρισας, ποιες είναι οι βάρδιες και πόσα άτομα τις στελεχώνουν.

Όπως αποκάλυψε το MEGA, οι βάρδιες στο σταθμαρχείο της Λάρισας έχουν ως εξής:

-06:00 έως 15:00 (9 ώρες)

-14:00 έως 23:00 (9 ώρες)

-22:00 έως 07:00 (9 ώρες)

Οι εργαζόμενοι του σταθμαρχείου δουλεύουν 8 ώρες συν μία ώρα υπερωρίας, ώστε η μία βάρδια να συνδέεται με την άλλη προκειμένου να γίνεται ομαλή αλλαγή στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΟΣΕ, από τις 22:00 έως τις 23:00 θα πρέπει να υπάρχουν δύο άτομα στο σταθμαρχείο.

Τη νύχτα του τραγικού δυστυχήματος ο 59χρονος σταθμάρχης έμεινε μόνος του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στις 22:30 αποχώρησε ο σταθμάρχης της βάρδιας 14:00 – 23:00.

Ωστόσο, σημειώνεται πως το τρένο έφυγε από την Αθήνα στις 23:04, δηλαδή 4 λεπτά μετά την ολοκλήρωση της βάρδιας του.

Επτά άτομα στη ΜΕΘ και 12 τραυματίες στα νοσοκομεία μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Στα νοσοκομεία παραμένουν 12 τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Την ίδια ώρα, επτά νέοι άνθρωποι ηλικίας 21-27 ετών βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει αποσωληνωθεί μία κοπέλα στο πανεπιστημιακό, ωστόσο, σε πολύ σοβαρή κατάσταση παραμένουν δύο από τους επτά ανθρώπους που είναι σε ΜΕΘ. Ανάμεσά τους, ο 20χρονος φοιτητής και μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι που εκτινάχθηκε έξω από το τρένο και βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και η άλλη είναι μία κοπέλα που βρίσκεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και φέρει, μεταξύ άλλων, σοβαρά εγκαύματα.