Ελλαδα

«Όταν η Ρ. Πισπιρίγκου μάς ενημέρωσε ήταν ψύχραιμη»: Τι κατέθεσε γιατρός για την ανακοπή της Τζωρτζίνας

Πώς περιέγραψε την πρώτη εξέταση στο κορίτσι

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου - Δίκη: Η κατάθεση ειδικευόμενης γιατρού για την ανακοπή της Τζωρτζίνας και τη συμπεριφορά της κατηγορούμενης

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας συνεχίζεται. Σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κατέθεσε η ειδικευόμενη γιατρός στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, η οποία εξέτασε την Τζωρτζίνα κατά τη δεύτερη ημέρα της νοσηλείας, ενώ είχε βάρδια και την ημέρα που έπαθε ανακοπή. 

Η μάρτυρας, Ελένη Στογιαννίδου, όπως και άλλοι συνάδελφοι της που έχουν καταθέσει στο δικαστήριο περιέγραψε πως η πρωτότοκη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν αντιμετώπιζε κάποιο ανησυχητικό πρόβλημα υγείας, που να προμηνύει την ανακοπή που υπέστη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της.

Η ειδικευόμενη γιατρός περιέγραψε πως στην πρώτη εξέταση της μικρής στην οποία ήταν παρούσα, η παιδίατρος, Κατερίνα Τριάντου, είπε στη Ρούλα Πισιπιρίγκου πως η μικρή μπορεί να πάρει εξιτήριο. «Περάσαμε επίσκεψη με την κ. Τριάντου, η οποία εξέτασε τη μικρή και είπε στη μητέρα ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο. Κάποια στιγμή η νοσηλεύτρια μας είπε ότι η μητέρα παραπονέθηκε πως το παιδί έκανε εμετό. Πήγαμε και ρωτήσαμε τη μητέρα τι συμβαίνει. Μας είπε ότι το παιδί εμφάνισε κοιλιακό άλγος, έκανε εμετό και βήχα και μας ρώτησε: “Εσείς θα δίνατε εξιτήριο σε αυτό το παιδί;”» περιέγραψε η μάρτυρας. Στη συνέχεια όπως είπε αποφασίστηκε η μικρή να κάνει περαιτέρω εξετάσεις.

Όσα έγιναν την ημέρα που υπέστη ανακοπή η Τζωρτζίνα

Η μάρτυρας περιέγραψε και τι συνέβη κατά την επίμαχη ημέρα που η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή, αναφέροντας πως πριν συμβεί το ο, τιδήποτε κοιμόταν ήρεμη. «Γύρω στις έξι και τέταρτο το απόγευμα είδα ότι κοιμόταν ήρεμη στο κρεβάτι χωρίς να παρουσιάζει σημεία δυσχέρειας. Ρώτησα τη μητέρα αν είναι καλά και μου είπε πως ναι και πως είχε παραγγείλει κάτι να φάει το παιδί», τόνισε η μάρτυρας. Νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής μάλιστα η μάρτυρας ανέφερε πως η μικρή έπαιζε στο τάμπλετ, ενώ την είχε επισκεφθεί και ο πατέρας της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου «ψύχραιμη», όπως τη χαρακτήρισε η μάρτυρας ενημέρωσε την ίδια και δύο ακόμα ιατρούς πως κάτι συμβαίνει. «Μας είπε ότι χτυπάει το οξύμετρο αλλά δεν φάνηκε κάτι επείγον, όποτε εγώ δεν πήγα στο δωμάτιο. Όταν πήγα είδα ένα παιδί νεκρό και γινόταν προσπάθεια ανάνηψης. Μου είπαν να καλέσω αναισθησιολόγο, όπως και έκανα. Το παιδί επανήλθε μετά από 50 λεπτά» κατέθεσε η μάρτυρας.

Η μάρτυρας πρόσθεσε πως η κατηγορούμενη τους χτύπησε απλά την πόρτα και τους είπε «ελάτε γιατί χτυπάει το οξύμετρο».

Πρόεδρος: Το γραφείο των γιατρών σε τι απόσταση ήταν από το θάλαμο;

Μάρτυρας: Γύρω στα 20 με 30 μέτρα.

Πρόεδρος: Ακούτε την κυρία κατηγορουμένη να χτυπάει η πόρτα. Πως την χτύπησε; Δυνατά;

Μάρτυρας: Όχι ήταν ένα απλό χτύπημα. Η μητέρα μας είπε με ηρεμία «ελάτε στο δωμάτιο γιατί χτυπάει το οξύμετρο». Πήγαν στο δωμάτιο δυο άλλες συνάδελφοι και εγώ επειδή δεν μας έδωσε την αίσθηση του επείγοντος ολοκλήρωσα το φάκελο που έγραφα και πήγα μετά στο δωμάτιο. Μου ζήτησαν να ειδοποιήσω αναισθησιολόγο.

Πρόεδρος: Όταν πήγατε τι έγινε; Ακούσατε φωνές;

Μάρτυρας: Άκουγα φωνές και το οξύμετρο που χτυπούσε.

Πρόεδρος: Λέτε ότι είδατε ένα παιδί νεκρό…

Μάρτυρας: Τα συμπτώματα που είχε το παιδί ήταν ανακοπής.

(…)

Πρόεδρος: Η ερώτηση που σας έκανε η μητέρα «αν θα δίνατε εσείς εξιτήριο στο παιδί» γιατί σας έκανε εντύπωση;

Μάρτυρας: Ο τόνος της μου έκανε εντύπωση που ήταν επιθετικός εκείνη την ώρα.

Πρόεδρος: Δεν είναι σύνηθες;

Μάρτυρας: Ναι είναι σύνηθες δεν ήταν κάτι αδικαιολόγητο αλλά είναι κάποιες συμπεριφορές που σου μένουν.

Εισαγγελέας: Η μητέρα συνεργάζονταν μαζί σας;

Μάρτυρας: Γενικότερα ναι.

Σύνεδρος: Όταν ήρθε να σας ενημερώσει για το επεισόδιο δεν ήταν επιθετική ή αγχώδης;

Μάρτυρας: Όχι, ήταν ψύχραιμη.