Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης για το δυστύχημα στα Τέμπη
Τι είπε ο δικηγόρος του μετά την απόφαση


Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα
Τελείωσε μετά από περίπου 7,5 ώρες η μαραθώνια απολογία του σταθμάρχη Λάρισας στην ανακρίτρια για την τραγωδία των Τεμπών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα, αλλά ξεκίνησε αμέσως να απαντάει στις ερωτήσεις.
Πριν από λίγη ώρα, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο σταθμάρχης κρίθηκε προφυλακιστέος.
Ο σταθμάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που διώκεται, με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ως κακούργημα και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως ισόβια. Επίσης, αντιμετωπίζει και κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, αλλά και κατηγορίες για σωματικές βλάβες.
Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος του σταθμάρχη είχε ζητήσει χθες νέα προθεσμία διά του συνηγόρου του, ο οποίος υποστήριξε ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία για την υπόθεση τα οποία και θα εισφέρει στην έρευνα.
Τι είπε ο δικηγόρος του σταθμάρχη
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο δικηγόρος του σταθμάρχη δήλωσε ότι «με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά προφυλακιστέος. Ήταν κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών». «Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα. Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν, χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι», πρόσθεσε ο δικηγόρος του 59χρονου.
Τόνισε επίσης ότι ο σταθμάρχης δεν «έπινε» και δεν «γλένταγε» τη μοιραία στιγμή όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ενώ σχετικά με το αν τοποθετήθηκε στη θέση του σταθμάρχη με πολιτικό μέσο, απάντησε πως μέσα από τη διαδικασία της κινητικότητας «πήρε τη θέση» και πως δεν υπήρχε λόγος να βάλει πολιτικό μέσο καθώς ήταν ο μόνος που έκανε αίτηση για τη συγκεκριμένη θέση.

Ο ρόλος του δεύτερου σταθμάρχη βάρδιας
Στο κάδρο των ερευνών μπαίνει και ο ρόλος που ενδέχεται να διαδραμάτισε στην τραγωδία ο δεύτερος σταθμάρχης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο δεύτερος σταθμάρχης φαίνεται πως έφυγε μισή ώρα νωρίτερα. Ο κατηγορούμενος σταθμάρχης έφτασε στις 9:30 το βράδυ στο σταθμαρχείο Λάρισας και ξεκίνησε την βάρδια του στις 11. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα κληθεί και ο δεύτερος σταθμάρχης να δώσει κατάθεση. Τέλος αναρρωτική άδεια ζήτησε ο προϊστάμενος του σταθμάρχη.
Αρμόδιες πηγές τονίζουν ότι ρόλο – κλειδί στην έρευνα για τη συμπεριφορά και τις κινήσεις τόσο του 59χρονου κατηγορουμένου, όσο και του δεύτερου σταθμάρχη που η βάρδια του ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν την τραγωδία, θα παίξουν τα ευρήματα από τις κάμερες ασφαλείας του σταθμαρχείου, αλλά και το καταγραφικό των συνομιλιών των σταθμαρχών με τους υπόλοιπους υπαλλήλους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας - Πού υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία
Οι περιοχές που θα εξυπηρετεί - Ο στόχος για μείωση των βαρέων οχημάτων
Ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας - Πότε εξετάζονται οι υποψήφιοι
Αναμένεται να οδηγηθούν τη Δευτέρα του Πάσχα ενώπιον του εισαγγελέα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μην ξεχάσετε τις ευχές σε Γιώργους και Γεωργίες
Απέπλευσε για Πειραιά
Πού καταγράφηκε η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία
Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής
Αποκλείστηκε τμήμα της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου
Τι κατέθεσε η σύζυγος του θύματος
Ποιες θα είναι οι επιπλέον ημέρες ξεκούρασης - γιατί τα Σαββατοκύριακα ποτέ δεν είναι αρκετά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.