«Ο ΟΣΕ έστελνε εξώδικα σε σωματεία εργαζομένων που διαμαρτύρονταν για την ασφάλεια»
Τι καταγγέλλει εργατολόγος για την τραγωδία στα Τέμπη


Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η καταγγελία για εξώδικα από τον ΟΣΕ ως απάντηση σε διαμαρτυρίες για την ασφάλεια στον σιδηρόδρομο
Νέες καταγγελίες για τις συνθήκες ασφαλείας στον σιδηρόδρομο έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μόλις λίγα 24ωρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι. Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος υποστήριξε ότι η εργοδοσία του ΟΣΕ έστελνε εξώδικα στα σωματεία των εργαζομένων που διαμαρτύρονταν για τα προβλήματα στην ασφάλεια.
Σε δηλώσεις του στο Open, o κ. Καρούζος υποστήριξε ότι ένα από τα σωματεία που ανήκουν στην ομοσπονδία του ΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης που αποτελείται από τους οδηγούς, είχε στείλει εξώδικα αναφέροντας τα προβλήματα στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων και στις 31 Οκτωβρίου του 2022. Το εξώδικο έγραφε μεταξύ άλλων: «Ζητάμε την άμεση αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής, τηλεδιοίκηση, φωτοσήματα, etcs και της ασφάλειας του δικτύου η οποία έχει καταστεί εδώ και χρόνια προβληματική». Ωστόσο, σε αυτά τα αιτήματα, ο ΟΣΕ απάντησε με εξώδικα στους εργαζόμενους, αναφέροντας ότι όλα όσα υποστηρίζουν είναι συκοφαντικά και ότι θα υποστούν τις συνέπειες.
Ποια η κατάσταση των τραυματιών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα
Στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Λάρισας παραμένουν πέντε από τους βαρύτατα τραυματισμένους επιβάτες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Αρκετά είναι τα άτομα που έχουν λάβει ήδη εξιτήριο και έχουν επιστρέψει σπίτι τους.
Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από τους 20 που νοσηλεύονταν έχουν μείνει στο νοσοκομείο 7 ασθενείς, οι άλλοι έχουν πάρει εξιτήριο. Οι 6 νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους και ένας στην εντατική με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Όπως είπε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, στο Πανεπιστημιακό Λάρισας από τους 25 ασθενείς, πλέον νοσηλεύονται 13, οι εννιά σε κοινούς θαλάμους και 4 στην εντατική.
Ένα περιστατικό με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση έχει διακομιστεί στη Θεσσαλονίκη και ένα περιστατικό με εγκαύματα στο Παπανικολάου.
Διαβάστε περισσότερα για την τραγωδία στα Τέμπη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς
Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα ενημερωθούν σε συγκεκριμένη ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας
Το φαινόμενο φαίνεται να οφείλεται πιθανότατα σε φυσικά αίτια
Ο κατηγορούμενος εξετάστηκε από τον Κορυδαλλό
Ο νομικός σύμβουλος της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Γιώργος Οικονομόπουλος, δήλωσε ότι οι δύο πίνακες που παρουσιάστηκαν σε αναρτήσεις και τηλεοπτικά ρεπορτάζ δεν εκτέθηκαν ποτέ στην Πινακοθήκη
Η μητέρα έδειξε ως δολοφόνο την κόρη - «Μου κατέστρεψε τη ζωή», λέει η 23χρονη
Θα μείνουμε στο βολικό για πολλούς σήμερα και θα αγνοήσουμε την παρακμή και τη συρρίκνωσή μας που με μαθηματική βεβαιότητα έρχεται αύριο;
Με ευαισθησία και ανταπόκριση στις ανάγκες της κοινωνίας και στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η LAMDA Development προχώρησε άμεσα σε δράσεις αποκατάστασης και ασφάλειας της Πεντέλης.
«Ηθοποιός με πήρε τηλέφωνο και ούρλιαζε. Μου είπε "ντροπή σου που έχεις φίλο τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον στηρίζεις"»
Έκκληση από την οικογένειά του
Του έγινε τρεις φορές ΚΑΡΠΑ
Γιατί να θέλουμε οι μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας να είναι αντικοινωνικοί ωχαδερφιστές πανηγυρτζήδες που απαιτούν δικαιώματα απαλλαγμένα από κάθε υποχρέωση;
Τον τράβηξε έξω από το βαν και τον ξυλοκόπησε
Πότε θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας
Είχαν έρθει στη χώρα μας για το ματς με την Εθνική Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.