Μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη την Κυριακή σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας
Θα τελεστεί παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού


Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Μνημόσυνο σε όλους τους ναούς την Κυριακή της Ορθοδοξίας για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου
Την τέλεση μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, σε όλους τους ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, «συμμετέχουσα στη θλίψη και την οδύνη ολόκληρου του ελληνικού λαού για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας της προσεχούς Κυριακής της Ορθοδοξίας, όρισε ότι θα τελεσθεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Προς τον σκοπό αυτό απέστειλε ήδη σχετικό εγκύκλιο σημείωμα προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, όπου θα τελεσθεί η Συνοδική Θεία Λειτουργία την Κυριακή, θα τελέσουν το ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση των θυμάτων, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη».
Στους 46 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Στους 46 ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Στο βαγόνι του εστιατορίου εντοπίστηκαν σήμερα (2/3) επτά απανθρακωμένοι σοροί.
Όπως σημείωσε στη νέα ενημέρωση ο κ. Βαθρακογιάννης, η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος συνεχίζεται και σήμερα. Οι ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα στο βαγόνι-εστιατόριο, το οποίο, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, είχε καταπλακωθεί από το πρώτο βαγόνι της δεύτερης θέσης.
Γίνεται, απομάκρυνση του επιβατικού βαγονιού που βρίσκεται από πάνω, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απομάκρυνση του συμπιεσμένου και σε σχήμα «Γ» βαγονιού - εστιατορίου. Από το συγκεκριμένο βαγόνι, έχουν ανασυρθεί σήμερα το πρωί, συνολικά, 7 απανθρακωμένες σοροί.
Για τη συνέχιση της επιχείρησης έρευνας και απεγκλωβισμού, θα πρέπει να γίνουν κοπές μετάλλων με ειδικά μηχανήματα και τμηματική αφαίρεση των μεταλλικών στοιχείων τους. Εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του εν λόγω βαγονιού. Για τα υπόλοιπα, θα χρειαστεί να συνεχιστεί η επιχείρηση μέχρι και την αυριανή. Οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις είναι δύσκολες, ενώ κατά διαστήματα βρέχει.
Έχουν διατεθεί δωμάτια σε ξενοδοχεία στην περιοχή της Λάρισας, για τους συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών, όπως έχει ανακοινωθεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλές ταχύτητες στην Αθηνών - Κορίνθου
Κατά τη διάρκεια των 12 ετών της θητείας του ο ποντίφικας επισκέφτηκε την Ελλάδα δύο φορές
Αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας - Πού υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία
Οι περιοχές που θα εξυπηρετεί - Ο στόχος για μείωση των βαρέων οχημάτων
Ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας - Πότε εξετάζονται οι υποψήφιοι
Αναμένεται να οδηγηθούν τη Δευτέρα του Πάσχα ενώπιον του εισαγγελέα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μην ξεχάσετε τις ευχές σε Γιώργους και Γεωργίες
Απέπλευσε για Πειραιά
Πού καταγράφηκε η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία
Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής
Αποκλείστηκε τμήμα της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου
Τι κατέθεσε η σύζυγος του θύματος
Ποιες θα είναι οι επιπλέον ημέρες ξεκούρασης - γιατί τα Σαββατοκύριακα ποτέ δεν είναι αρκετά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.