Ελλαδα

Δεν επιβεβαιώνεται καταγγελία γυναίκας για τον θάνατο του 5χρονου παιδιού της και του 40χρονου συζύγου της στα Τέμπη

Το νεότερο θύμα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος ήταν 15 ετών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Δεν επιβεβαιώνεται η καταγγελία γυναίκας για τον θάνατο του 40χρονου συζύγου της και του 5χρονου παιδιού της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Δεν επιβεβαιώνεται η καταγγελία γυναίκας, που εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές λίγες ώρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, υποστηρίζοντας ότι έχασε τον 40χρονο σύζυγό της και το 5χρονο παιδί της στην πολύνεκρη τραγωδία. Η γυναίκα με το όνομα «Αντωνία» είχε ισχυριστεί ότι «πατέρας και γιος βρίσκονταν στο 1ο βαγόνι που μετά τη μετωπική σύγκρουση τυλίχθηκε στις φλόγες».  

Η κ. Ρουμπίνη Λεονταρή, προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας δήλωσε στα Ellinika Hoaxes ότι δεν υπάρχει οικογένεια που να έχει δώσει δείγμα DNA για την ταυτοποίηση άνδρα 40 ετών και παιδιού 5 ετών. Επίσης, στην επίσημη λίστα με τους νεκρούς δεν υπάρχει κανένα άτομο 5 ετών ή στοιχείο για τον θάνατο 40χρονου άνδρα.

Σε δηλώσεις της στο Mega, η γυναίκα είχε δηλώσει: «Είμαι με τα ηρεμιστικά. 40 χρόνων έφυγε ο σύζυγός μου και 5 χρόνων το παιδί μου. Ήταν στο πρώτο βαγόνι. Όλοι οι άνθρωποι που είναι εκεί, είναι άχρηστοι, να φύγουν. Βγαίνουν κάποιοι βουλευτές και μας λένε συλλυπητήρια. Να μου πούνε τι; Θα μου φέρουν πίσω το παιδί μου και τον άντρα μου; Να απολυθούν όλοι, είναι όλοι άχρηστοι» και περιέγραψε τη στιγμή που υποστήριξε ότι πήγε για αναγνώριση στο νοσοκομείο: «Και που πήγαμε (σ.σ. στο νοσοκομείο) τι είδα; Δεν βρήκαμε τίποτα, είδα το παιδί μου, τον άντρα μου; Είδα κάτι; Δεν μου πήραν DNA. Στάχτες πήρα και αποκαΐδια, δε μου έδωσαν τίποτα. Τι; Να αναγνωρίσω μια στάχτη; Δεν μπορώ να κηδέψω τον άντρα μου και το παιδί μου. Έπρεπε να ντρέπονται που βγαίνουν στις τηλεοράσεις. Ντροπή τους και αίσχος, μπορεί να ήταν μέσα στο βαγόνι τα δικά τους τα παιδιά».