Ελλαδα

«Βαθιά λυπημένος»: Το μήνυμα Ερντογάν για την τραγωδία στα Τέμπη

Μετέφερε τα συλλυπητήριά του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συλλυπητήριο μήνυμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.
Μήνυμα για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών έστειλε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν © Alexandros Michailidis/SOOC

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συλλυπητήριο μήνυμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν

Τη βαθιά του λύπη για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στην Πρόεδρο της Ελλάδας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα.

»Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι είναι βαθιά λυπημένος για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, μετέφερε τα συλλυπητήριά του για όσους έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα και ευχήθηκε ανάρρωση στους τραυματίες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Συλλυπητήρια ανάρτηση στα ελληνικά από τον διευθυντή επικοινωνίας του Ερντογάν

Συλλυπητήρια στους οικείους όσων έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είπε, μέσω ανάρτησής του στα ελληνικά, ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

«Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους όσων έχασαν την ζωή τους στο θλιβερό και τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στην Ελλάδα, στον Ελληνικό λαό και στην Ελληνική κυβέρνηση και εύχομαι καλή ανάρρωση στους τραυματίες», ανέφερε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στους 38 οι νεκροί - Πυροσβέστες και ΕΜΑΚ αναζητούν ακόμα εγκλωβισμένους

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στα Τέμπη, με τους πυροσβέστες να αναζητούν θύματα από τη σφοδρή σύγκρουση δύο τρένων έξω από τη Λάρισα. Οι νεκροί ανέρχονται σε 38 σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 66. Έως αυτήν τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον εννέα αγνοούμενοι οι οποίοι αναζητούνται στα συντρίμμια.

Από τους 66 τραυματίες, οι έξι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Από αυτούς οι τέσσερις νοσηλεύονται σε ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας και δύο στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας. Οι υπόλοιποι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Κατερίνης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqv5d3ijmhy1)

Το πρωτοφανές δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ της Τρίτης. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, μια εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα και μια επιβατική που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη συγκρούστηκαν έξω από τα Τέμπη.

Το ερώτημα «πως βρέθηκαν και τα δύο τρένα στην ίδια γραμμή» δεν έχει απαντηθεί μέχρι και αυτή τη στιγμή από τους υπευθύνους της Hellinic Train.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ κα. Δημογλίδου «Οι συγγενείς των επιβατών μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 241068175-76 της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, προκειμένου να ενημερωθούν για τους ανθρώπους τους. Επίσης, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων».

Από τους τραυματίες, οι 53 παραμένουν στο νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν πολυτραυματίες και ακρωτηριασμένοι και σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας τεσσάρων εξ αυτών, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και οι γιατροί δίνουν τιτάνιο αγώνα να τους κρατήσουν στη ζωή.

Το δυστύχημα στα Τέμπη και οι προσπάθειες εντοπισμού

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η σύγκρουση σημειώθηκε στην περιοχή Ευαγγελισμός. Τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας έχουν γίνει μια άμορφη μάζα σιδηρικών. Και οι νεκροί προέρχονται σχεδόν όλοι από αυτά τα βαγόνια.

Αμέσως μετά τη σύγκρουση, ξέσπασε πυρκαγιά στα βαγόνια την οποία κατάφεραν να σβήσουν. Δεκάδες πυροσβέστες και αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας τους τραυματίες και τους νεκρούς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται γιατί υπάρχουν τουλάχιστον εννέα άτομα που αγνοούνται, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα άτομα-επιβάτες των τρένων, που είχαν μπει χωρίς να κόψουν εισιτήριο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqv5fykm2f3l)

Στο έργο των ερευνών συμμετέχει η ΕΜΑΚ και ομάδες στρατιωτών από τη Λάρισα, καθώς η κατάσταση είναι τραγική, όπως αναφέρουν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούν στο σημείο.

Συντρίμμια των δύο τρένων έχουν εκσφενδονιστεί σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων και για αυτό τον λόγο έρευνες δεν δίνονται μόνο στο σημείο της σύγκρουσης αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπου οι διασώστες εντοπίζουν συνεχώς βαλίτσες επιβατών και συντρίμμια.

Σύλληψη του σταθμάρχη του ΟΣΕ Λαρίσης - Οι καταθέσεις προσώπων

Συνελήφθη ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Λαρίσης μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, καθώς στο πρόσωπό του επιρρίπτονται οι κύριες ευθύνες για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κλειδούχος κλήθηκε για εξηγήσεις και έδωσε ανωμοτί κατάθεση στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας που διενεργεί την προανάκριση και συγκεντρώνει την ογκώδη δικογραφία για το πρωτοφανές αυτό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Οι καταθέσεις των επιζώντων και η πραγματογνωμοσύνη θα ρίξουν περισσότερο φως στα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Καταθέσεις έχουν δώσει ακόμη ο εκπρόσωπος της Hellenic Train και δύο προϊστάμενοι τμημάτων, Μηχανοδηγών και Εκδοτηρίων. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.