Ελλαδα

Οπτικό υλικό από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων στο μικροσκόπιο των Αρχών

Συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Το οπτικό υλικό από τη στιγμή του δυστυχήματος και η προσθήκη του στη δικογραφία

Οπτικό υλικό με τη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έχει στα χέρια της η αστυνομία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ATHENS VOICE.

Πρόκειται για οπτικό υλικό από κάμερες της εταιρίας που διαχειρίζεται το δίκτυο των γραμμών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή της σύγκρουσης. Μάλιστα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη και ένα «μανιτάρι» φωτιάς και καπνού σηκώθηκε σε μεγάλο ύψος.

Στο ίδιο οπτικό υλικό φαίνεται λίγο αργότερα, κόσμος να ξεπηδάει από τα βαγόνια, αλλά και τη φωτιά να καταστρέφει το 1ο βαγόνι ολοκληρωτικά, αλλά και το δεύτερο, το οποίο υπέστη σοβαρές καταστροφές. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό οπτικό υλικό το οποίο θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία των αστυνομικών της Τροχαίας Λάρισας, που διενεργεί τις έρευνες.

Ποιες κατηγορίες αποδίδονται στον σταθμάρχη για την τραγωδία στα Τέμπη

Για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματικής βλάβης από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ), θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις τα επόμενα 24ωρα ο σταθμάρχης βάρδιας της Λάρισας. Ο άνθρωπος δηλαδή που ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση των αμαξοστοιχιών χτες το βράδυ.

Ο εισαγγελέας που προΐσταται των ερευνών πήγε στο τμήμα Τροχαίας Λάρισας, που διενεργεί την προανάκριση, όπου άσκησε τις παραπάνω διώξεις στον 59χρονο άνδρα. Ο ίδιος, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που έχουν έρθει σε επαφή με τον κατηγορούμενο, είναι ακόμα σαστισμένος και σε κατάσταση σοκ. Δεν μπορεί να συνέλθει και διαρκώς ρωτά για το εάν σώθηκαν αγνοούμενοι.

Βέβαια, για τον εισαγγελέα που διενεργεί τις έρευνες, ενδεχομένως να υπάρχουν ευθύνες στον οργανισμό αφού έχουν προκύψει ζητήματα αναφορικά με τη λειτουργία του πίνακα ελέγχου των αμαξοστοιχιών. Αυτό όμως το κομμάτι, αποτελεί ήδη αντικείμενο έρευνας και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα διερευνηθούν.