Ελλαδα

Μεσίστιες σημαίες σε Βουλή, Μέγαρο Μαξίμου και Υπουργείο Εξωτερικών

Σε ισχύ το τριήμερο εθνικό πένθος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Μεσίστιες οι σημαίες σε Βουλή, Μέγαρο Μαξίμου και ΥΠΕΞ - Τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα της τραγωδίας - 

Η σύγκρουση τρένων στα Τέμπη βύθισε στο πένθος τη χώρα. Οι σημαίες σε δημόσια κτίρια κυματίζουν μεσίστιες, καθώς έχει τεθεί σε ισχύ το τριήμερο εθνικό πένθος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη, επισημαίνοντας: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια «ανείπωτη τραγωδία», υπογραμμίζοντας: «Η σκέψη μας είναι με τους συγγενείς των θυμάτων. Υποχρέωσή μας είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες, να ταυτοποιήσουμε τους νεκρούς».

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που δημοσιεύει η EUROKINISSI, η ελληνική σημαία κυματίζει μεσίστια στη Βουλή, στο Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Εξωτερικών.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ίδια στιγμή συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών που βγήκαν ζωντανοί από τα τρένα, καθώς και οι καταγγελίες για τον «απαρχαιωμένο» τρόπο λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.