Ελλαδα

Τουλάχιστον 100 φοιτητές επέβαιναν στο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη

Πολλοί νέοι ανάμεσα στους νεκρούς

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συντρίμμια και αποσκευές επιβατών στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ο αριθμός των φοιτητών στην αμαξοστοιχία και οι πληροφορίες για αρκετούς νεκρούς νεαρής ηλικίας

Πληροφορίες από την Hellinic Train αναφέρουν ότι τουλάχιστον 100 φοιτητές επέβαιναν στο επιβατικό τρένο που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης (28.2). Μέχρι αυτήν την ώρα, 38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Κατά πληροφορίες, που επιβεβαιώνει και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, οι περισσότεροι από τα θύματα είναι νέοι άνθρωποι. 

Από τα ξημερώματα συγγενείς των επιβατών βρίσκονται στα νοσοκομεία, όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες, αναζητώντας τους δικούς τους ανθρώπους. Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (1.3) έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των νεκρών. 66 είναι οι νοσηλευόμενοι τραυματίες σε Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ΑΧΕΠΑ, Νοσοκομείο Κατερίνης. 6 τραυματίες νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 4 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και 2 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Οι εικόνες των γονέων που αναζητούν τα παιδιά τους είναι συγκλονιστικές. Ήδη ψυχολόγοι βρίσκονται στα νοσοκομεία, προκειμένου να βοηθήσουν τις οικογένειας των θυμάτων, να διαχειριστούν το πένθος. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cquupb4nzwc1)

Πλεύρης: «Νέοι οι περισσότεροι από τους νεκρούς»

Σε δηλώσεις για τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. «Οι τραυματίες βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια στα νοσοκομεία μας. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες βρίσκονται σε καλή κατάσταση αν και δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Μέχρι στιγμής έχουμε 32 νεκρούς οι οποίοι στο σύνολό τους έρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, είμαστε δίπλα στους συγγενείς που έχουν έρθει στο νοσοκομείο, τους διαβάζουμε τα ονόματα με τους τραυματίες, μήπως και κάποιος δικός τους είναι μέσα σε αυτούς».

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, «ξεκινούμε και τη διαδικασία για την αναγνώριση των 32 νεκρών, έχουμε φέρει ψυχολόγους για τη στήριξη των συγγενών. Είναι μια τρομακτική διαδικασία για τους γονείς και τους συγγενείς. Παρόλες τις δυσκολίες θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε γρήγορα στο κομμάτι της αναγνώρισης, υπάρχουν άτομα που είναι πιο σοβαρά» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «το βάρος πέφτει στο Γενικό αλλά και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπως και στην Κατερίνη, στο ΑΧΕΠΑ και στο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη».

«Είναι μια μεγάλη τραγωδία» τόνισε ο υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι «το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση είμαστε δίπλα στους συγγενείς. Μακάρι οι περισσότεροι να καταφέρουν να βρουν τους ανθρώπους τους. Κατά βάση, πάντως, οι νεκροί είναι νέοι άνθρωποι».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cquujau3r8c9)

Η στιγμή που μητέρα αντικρίζει την κόρη της η οποία βγήκε ζωντανή από τη σιδηροδρομική τραγωδία

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, μια μητέρα περιμένει να δει αν η κόρη της θα κατέβει από το λεωφορείο. Όσοι επιβάτες ήταν καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία μετά τη σύγκρουση των τρένων.

Συγγενείς περίμεναν με κομμένη την ανάσα στο σημείο υποδοχής. «Το παιδί μου, το παιδί μου» ακούγεται να λέει η μάνα, περιμένοντας να αντικρίσει την κόρη της. Τελικά, η κοπέλα κατεβαίνει από το λεωφορείο. Αστυνομικοί καταγράφουν τα στοιχεία της. «Ήταν πολύ τρομακτικό» αναφέρει. Μόλις η μητέρα της επιχειρεί να την αγκαλιάσει, ακούγεται να λέει: «Μαμά μην με πιάνεις είμαι χτυπημένη».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cquo62v8p2q9)

Οι έρευνες επικεντρώνονται στα πρώτα τρία βαγόνια

Όλες οι ενέργειες των πυροσβεστών που επιχειρούν στο σημείο επικεντρώνονται στα 3 πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας υπογράμμισε ο κ. εκπρόσωπος του ΠΣ προσθέτοντας ότι τα γερανοφόρα οχήματα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για πρόσβαση και πλήρη έλεγχο στο εσωτερικό των βαγονιών. Παράλληλα σημείωσε ότι στο σημείο του δυστυχήματος επιχειρούν 150 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων στελεχών της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, με 17 οχήματα και 4 γερανοφόρα, ενώ το ΕΚΑΒ συνεχίζει να συνδράμει με 30 ασθενοφόρα.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, τόνισε ότι για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα έχουν διατεθεί αστυνομικοί υπηρεσιών της Διεύθυνσης αστυνομίας Λάρισας ενώ έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Αθήνας και Θεσσαλονίκης για να συνδράμει τις τοπικές αστυνομικές Αρχές. Η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας συνεχίζεται παρουσία αξιωματικών και ειδικών ψυχολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί 2410683175 και 76 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας στους οποίους μπορούν να καλούν οι οικείοι και οι συγγενείς των επιβατών προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη καθώς και για όσους έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.