- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος: Εξελέγη αντιπρόεδρος στο Παρατηρητήριο για τη Διδασκαλία της Ιστορίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Αντιπρόεδρος στο Παρατηρητήριο για τη Διδασκαλία της Ιστορίας (OHTE) του Συμβουλίου της Ευρώπης εξελέγη ομόφωνα ο Καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος.
Μετά την εκλογή του στην άμισθη θέση, ο κ. Σωτηρόπουλος δήλωσε τα εξής: «Μια θέση που με τιμά φυσικά ιδιαίτερα αλλά που πάνω από όλα αποτελεί επιτυχία για την Ελλάδα την οποία άλλωστε εκπροσωπώ.
»Είναι εξαιρετικά σημαντικό η χώρα όχι απλώς να συμμετέχει στους διεθνείς Οργανισμούς και τα fora αλλά και η παρουσία της εκεί να είναι ενεργητική συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση των αποφάσεων.
»To OHTE έχει ήδη δύο χρόνια ζωής με σημαντική παραγωγή έργου την οποία είχα την τύχη να παρακολουθήσω λεπτομερώς, αρχικά ως απλό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του. Η Ελλάδα ήταν άλλωστε η χώρα εκείνη που πρώτη στήριξε την γαλλική αυτή πρωτοβουλία και βοήθησε ουσιαστικά στην ευόδωσή της.
»Η ελπιδοφόρα αυτή πορεία συνεχίζεται με νέα κράτη μέλη να προστίθενται διαρκώς στο εγχείρημα αλλά και την υποστήριξη πλέον της Ε.Ε.».
Ποιος είναι ο Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος που εξελέγη αντιπρόεδρος στο Παρατηρητήριο για τη Διδασκαλία της Ιστορίας του Συμβουλίου της Ευρώπης
Ο Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1972 και είναι Καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, “Δημόσια Διοίκηση & Τοπική Αυτοδιοίκηση” (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) καθώς και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εξάλλου, είναι Γραμματέας Σύνταξης του παλαιότερου ελληνικού περιοδικού ιδεών, της ΝΕΑΣ ΕΣΤΙΑΣ, και τακτικός αρθρογράφος εφημερίδων και εντύπων.
Έχει συγγράψει τις μονογραφίες, "Φάσεις και αντιφάσεις του ελληνικού κράτους στον 20ό αιώνα, 1910-2001 (εκδ. Εστία, 2019) και "Από τον Ανένδοτο στην δεξιά-αντιδεξιά. Πολιτικοί και κοινωνικοί διχασμοί στη “μακρά” δεκαετία του 1960 (εκδ. “Καθημερινή”, 2019) ενώ έχει επιμεληθεί 9 συλλογικούς τόμους μεταξύ αυτών τον αγγλόφωνο, P. Panayiotopoulos – D.P. Sotiropoulos (eds), Political and Cultural Aspects of Greek Exoticism, Palgrave-Macmillan (2019) και την πιο πρόσφατη συλλογή κειμένων του Κωστή Παπαγιώργη, "Κατάλοιπα του '21", (Καστανιώτης 2021).