Ελλαδα

Πρόεδρος συνοριοφυλάκων για σύμφωνα συμβίωσης: «Η διαδικασία είναι νόμιμη»

Σε εξέλιξη έρευνα μετά τις αποκαλύψεις για τα μόρια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνοριοφύλακες στον Έβρο και «εικονικά» σύμφωνα συμβίωσης - Τι ισχυρίζεται ο πρόεδρος του συλλόγου

Ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται έρευνα σχετικά με τον μεγάλο αριθμό συμφώνων συμβίωσης «μέσα στους νέους συναδέλφους, των 250».

«Φάνηκε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συμφώνων συμβίωσης μέσα στους νέους συναδέλφους, των 250, που κινητοποίησε το υπουργείο και το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας. Διατάχθηκε έρευνα γιατί πέρα από τις εξετάσεις που καλούνται να δώσουν οι συνάδελφοι για να πάρουν άδεια εξόδου από τη σχολή, ένα άλλο βασικό που δίνει μόρια είναι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος προκειμένου να τοποθετηθούν στις δηλώσεις επιθυμίας τους» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, το σύμφωνο συμβίωσης δίνει επιπλέον μόρια στους συνοριοφύλακες για να επιλέξουν τον τόπο διορισμού τους.

«Αυτό είναι στο πλαίσιο των κριτηρίων προκειμένου να τοποθετηθούν και είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος του 2005» συνέχισε.

Και πρόσθεσε ότι ο στόχος με τα «εικονικά» σύμφωνα συμβίωσης» ήταν να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης οι νεοδιορισθέντες συνοριοφύλακες και να τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη έναντι της Ορεστιάδας. Ωστόσο, συνοριοφύλακες αντέδρασαν σε αυτήν την τακτική συναδέλφων τους.

Ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων γνωστοποίησε ότι αρχικά οι συνοριοφύλακες με σύμφωνο συμβίωσης όταν πέρασαν στη σχολή ήταν μόλις 5 και σύντομα έγιναν 40.

«Η διαδικασία είναι νόμιμη» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρέλας, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα είναι «κατά πόσο είναι ηθικό έναντι των υπολοίπων συνοριοφυλάκων που αντιστέκονται σε τέτοιου είδους διαδικασίες».