Πάνω από 160 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους συγκεντρώθηκαν στην Αττική
Την Τετάρτη αναχωρεί το πρώτο πλοίο


Ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία - 160 φορτηγά μόνο στην Αττική
«Η ανταπόκριση των Ελλήνων για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Τουρκία και Συρία είναι τεράστια» αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.
Ως συντονιστής για την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά των ειδών πρώτης ανάγκης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης δίνει μια πρώτη εικόνα του αριθμού του μεγάλου όγκου της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής σε δήμους του λεκανοπεδίου, στην Περιφέρεια Αττικής και στη δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε».
«Ήδη από δήμους λεκανοπεδίου, Περιφέρεια Αττικής και Όλοι Μαζί Μπορούμε γέμισαν 160 φορτηγά» αναφέρει και επισημαίνει ότι στον Δήμο Αθηναίων έχουν συγκεντρωθεί 1.000 κιβώτια με τρόφιμα-φάρμακα και 2.000 σακούλες με ρούχα.
Παράλληλα, ενημερώνει πως την Τετάρτη θα αναχωρήσει το πρώτο «κύμα» ανθρωπιστικής βοήθειας με πλοίο.
Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών συντόνισε τηλεδιάσκεψη με την ομάδα εργασίας των κυβερνητικών στελεχών για την οργάνωση, τη συγκέντρωση και την αποστολή του ανθρωπιστικού υλικού.
«Μόλις ολοκληρώσαμε νέα τηλεδιάσκεψη για βέλτιστο συντονισμό με συμμετοχή των γενικών γραμματέων: Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Βίκυ Λοΐζου, Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, Λιμένων, Ευάγγελος Κυριαζοπουλος και Άμυνας Αντώνης Οικονόμου» γράφει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο Ανδρέας Κατσανιώτης.
Η ανταπόκριση των Ελλήνων για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Τουρκία & Συρία είναι τεράστια.Ήδη απο:
— Andreas Katsaniotis (@katsaniotis) February 13, 2023
- Δήμους λεκανοπεδίου, Περ. Αττικής & Όλοι Μαζί Μπορούμε γέμισαν 160 φορτηγά
-Δ. Αθηναίων 1.000 κιβ. τρόφιμα-φάρμακα & 2.000 σακ. ρουχα
Τετάρτη αναχωρεί πλοίο από Πειραιά pic.twitter.com/twVVnfuv6t
Τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία
Όπως μεταδόθηκε χθες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώνεται στη Θεσσαλονίκη από Περιφέρειες, δήμους, Εκκλησία, σχολεία, φορείς της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας θα μεταφέρεται οδικώς στις σεισμόπληκτες περιοχές.
Για τις υπόλοιπες περιοχές, η ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνεται στην Αττική και θα μεταφέρεται με πλοίο. Σημειώνεται πως το υγειονομικό υλικό θα φθάνει στις πληγείσες περιοχές αεροπορικώς. Όπως διαμηνύεται, στόχος είναι η συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται σε Περιφέρειες, δήμους, Εκκλησία, σχολεία, φορείς κ.λπ., αφορούν ενδεικτικά σε:
- Ρουχισμό για ενήλικες, ανήλικους και βρέφη,
- κουβέρτες,
- φαρμακευτικά υλικά,
- κρεβάτια,
- σκηνές και
- τρόφιμα μακράς διαρκείας.
Αναλυτικά ο πλήρης κατάλογος των ειδών πρώτης ανάγκης ΕΔΩ. Τα στοιχεία επικοινωνίας:
- Τηλ.: 210 368 4035, 210 368 4407,
- email: aid@mfa.gr.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράδειγμα δύναμης ψυχής και αποφασιστικότητας - Θερμό χειροκρότημα
Οι θαλάσσιες περιοχές για τις οποίες εκδηλώθηκε ενδιαφέρον
«Έπρεπε να έχεις ζητήσει μια συγνώμη...» είπε ο μάρτυρας
Τι το ελληνικό έχει μια ομάδα ανθρώπων που σέβονται την ιεραρχία και προκειμένου να πετύχουν έναν σκοπό πειθαρχούν;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε σοβαρή κατάσταση ο σεφ
Η ανάρτηση της εταιρείας στα social media
«Κάποτε ήταν πολύ σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου» είπε στην κατάθεσή του ο ηθοποιός
Έρχεται κύμα κακοκαιρίας από την κεντρική Ευρώπη
Για την 1η Οκτωβρίου 2025
Στην οδό Αμαρυσίας Αρτέμιδος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Οι διάλογοι που ήρθαν στο φως
Τον βρήκαν νεκρό οι γονείς του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τους απείλησαν με μαχαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.