Ελλαδα

Ο Άρειος Πάγος θα κρίνει την τύχη της δίκης για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

Το παιδί πέθανε μετά από εγχείρηση για κρεατάκια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δικαστήριο
© EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Θάνατος 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη: Ο Άρειος Πάγος και η απόφαση για τη δίκη των κατηγορουμένων - Το χρονικό της υπόθεσης

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου είναι εκείνο που θα κρίνει την τύχη της υπόθεσης θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη τον Δεκέμβριο του 2015, καθώς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, ως προς το σκέλος εκείνο που απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Κρήτης κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Ειδικότερα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην αναίρεσή της επισημαίνει ότι ήταν πλήρης και εμπεριστατωμένη, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία, η έφεση του εισαγγελέα Κρήτης κατά της πρωτόδικης απόφασης και το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης που την απέρριψε προέβη σε υπέρβαση εξουσίας. Κατηγορούμενη στην υπόθεση αυτή είναι η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της Μελίνας Παρασκάκη μετά από χειρουργική επέμβαση για κρεατάκια τον Δεκέμβριο του 2015.

Θάνατος 4χρονης Μελίνας Δασκαλάκης: Πώς σχολιάζει την εξέλιξη η οικογένεια του κοριτσιού

Ο δικηγόρος της οικογένειας Παρασκάκη, Γιώργος Κοκοσάλης, σε δήλωσή του στο cretalive.gr, ανέφερε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση - σίγουρα όχι έκπληξη - ενημερωθήκαμε ότι ο αξιότιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χριστόπουλος κατέθεσε ενώπιον του Αρείου Πάγου την με αριθ. πρωτ. 2/9-1-2023 αίτηση αναίρεσης κατά της με αριθ. 474/2022 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το προσεχές χρονικό διάστημα το Ακυρωτικό θα κληθεί να αποφανθεί επ´ αυτής κι αν γίνει δεκτή, η δίκη στο Εφετείο θα διεξαχθεί εκ νέου. Μοναδικό μέλημα πλέον της οικογένειας και ημών ως συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας είναι να επισπευθεί η όλη διαδικασία καθότι η υπόθεση παραγράφεται στις 28-12-2023, πράγμα που φυσικά απευχόμαστε». 

Θάνατος 4χρονης Μελίνας Δασκαλάκη: Το χρονικό της υπόθεσης

Το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου του 2015 η 4χρονη Μελίνα Παρασκάκη από τη Νεάπολη εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια». Αρχικά, η 4χρονη Μελίνα πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα. Τη Δευτέρα το κοριτσάκι εισάγεται για το προγραμματισμένο χειρουργείο.

Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να τη διασωληνώνουν και να τη μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ. Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία της πνοή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.