Ελλαδα

Θρήνος στην κηδεία του μικρού Θωμά στα Γρεβενά (εικόνες)

Σε Ελλάδα και Ιταλία τα όργανα του παιδιού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Γρεβενά - Εικόνες από την κηδεία του μικρού Θωμά - Θλίψη για τον 6χρονο που πέθανε από ανακοπή καρδιάς - Οι γονείς του προχώρησαν σε δωρεά οργάνων

Στα Γρεβενά ράγισαν καρδιές το απόγευμα της Κυριακής (8/1). Ο μικρός Θωμάς, το 6χρονο αγόρι που πέθανε από ανακοπή καρδιάς, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία.

Συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στα Γρεβενά για να αποχαιρετίσουν τον 6χρονο Θωμά, ο οποίος χάρισε ζωή με τον θάνατό του από τη στιγμή που οι γονείς του αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.

«Να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά και να πραγματοποιήσει τα όνειρα και του Θωμά και του παιδιού που θα τη λάβει» ανέφερε στο συγκλονιστικό της μήνυμα η μητέρα του παιδιού.

Η οικογένεια του μικρού Θωμά είχε ζητήσει αντί στεφάνων να μαζευτούν χρήματα σε κουτί για την αγορά και δωρεά απινιδωτών σε δημοτικά σχολεία των Γρεβενών.

Στα Γρεβενά η κηδεία του μικρού Θωμά που πέθανε από ανακοπή καρδιάς © thestival
Πένθος στην κηδεία του μικρού Θωμά στα Γρεβενά © thestival

Σε Ιταλία και Ελλάδα τα όργανα του μικρού Θωμά

Τα όργανα του 6χρονου Θωμά θα δοθούν σε Ελλάδα και Ιταλία. Ειδικότερα, οι νεφροί και οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν σε λήπτες στην Ελλάδα, ενώ η καρδιά, οι πνεύμονες και το ήπαρ μεταφέρονται στην Ιταλία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η καρδιά του μικρού Θωμά από τα Γρεβενά θα δοθεί σε 6χρονο κορίτσι στο Τορίνο, το οποίο ζούσε με μηχανική υποστήριξη, οι πνεύμονες σε 11χρονο αγόρι στο Μπέργκαμο και το ένα μέρος του ήπατος σε βρέφος μόλις 5 μηνών.

Νωρίτερα, συγκίνηση προκάλεσε το βίντεο μέσα από το χειρουργείο όπου οι γιατροί τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τον μικρό Θωμά πριν τη μεταμόσχευση των οργάνων.