Ελλαδα

Βασίλης Τόπαλος: Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έδειξε η νεκροψία στον 16χρονο πυγμάχο (βίντεο)

Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βασίλης Τόπαλος, ο 16χρονος πυγμάχος, υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
Ο Βασίλης Τόπαλος, ο 16χρονος πυγμάχος, υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις | Πηγή ΦΩΤΟ: Facebook

Βασίλης Τόπαλος - Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έδειξε η νεκροψία στον 16χρονο πυγμάχο - Η προπόνηση στο γυμναστήριο και η καταγγελία της γιαγιάς

Η έρευνα για τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μετά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 16χρονος πυγμάχος πέθανε, στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρώτα στοιχεία από τη νεκροψία στη σορό του ανήλικου.

Ο Βασίλης Τόπαλος κατέρρευσε μετά την προπόνηση στο μπάνιο του γυμναστηρίου. Κατά την πτώση του χτύπησε το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια, σύμφωνα με μαρτυρίες. Τον βρήκε αναίσθητο συναθλητής του.

Η γιαγιά του 16χρονου πυγμάχου κατήγγειλε ότι έβαλαν τον εγγονό της να κάνει προπόνηση με 20χρονο, ο οποίος ήταν 10 κιλά πιο βαρύς. Για «έρευνα σε βάθος» έκανε λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη του για τον θάνατο του ανήλικου αθλητή.

Ο Βασίλης Τόπαλος άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Τζάνειο», όπου και νοσηλευόταν για περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Βασίλης Τόπαλος: Τα αποτελέσματα της νεκροψίας

Η νεκροψία που διενεργήθηκε στον Βασίλη Τόπαλο δείχνει ότι υπάρχει βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, η οποία προκάλεσε «εγκεφαλική νέκρωση».

Ζητούμενο, πλέον, της έρευνας σε εξέλιξη είναι πώς πρόκληθηκε αυτή η κάκωση στο κεφάλι του 16χρονου πυγμάχου, ο οποίος έχασε τόσο πρόωρα τη ζωή του.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, επικαλούμενο εμπειρογνώμονες, τέτοια βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση προκαλείται μετά από σοβαρό τροχαίο και δεν μπορεί να αιτιολογηθεί από μια απλή πτώση στο μπάνιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.