Ελλαδα

Δύο νεκροί και μία τραυματίας από τους πυροβολισμούς σε καφετέρια στη Νέα Σμύρνη

Οι τελευταίες πληροφορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροβολισμοί σε καφετέρια στη Νέα Σμύρνη
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISS

Νέα Σμύρνη: Πυροβολισμοί σε καφετέρια και πληροφορίες για δύο νεκρούς και έναν τραυματία - Βίντεο ντοκουμέντο

Πυροβολισμοί σε καφετέρια στη Νέα Σμύρνη καταγράφηκαν λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής (18.12). Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένα ακόμη έχει μεταφερθεί τραυματισμένο στο νοσοκομείο. 

Τραυματισμένοι από τους 4 ή 5 πυροβολισμούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δύο άτομα, ωστόσο, το ένα έχασε τη μάχη και άφησε την τελευταία του πνοή. Η επίθεση παραπέμπει τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της, σε μαφιόζικη εκτέλεσηΑπό τύχη, δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα ανέφερε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχει στις έρευνες. Τουλάχιστον 200 άτομα βρίσκονταν τη στιγμή της επίθεσης στην πλατεία, στο πλακόστρωτο και τα καταστήματα. Μεταξύ τους και δεκάδες παιδιά.

Το protothema.gr παρουσιάζει βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο άγνωστος φορώντας στο πρόσωπο του μία χειρουργική μάσκα εισβάλλει σε μπαρ που βρίσκεται στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και ανοίγει πυρ εναντίον των θαμώνων.

Καρέ καρέ η στιγμή που ο μασκοφόρος πιστολέρο ανοίγει πυρ στο μπαρ στη Νέα Σμύρνη

Πυροβολισμοί στη Νέα Σμύρνη: Η επίθεση έγινε σε δευτερόλεπτα

Από το βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ότι η επίθεση του άγνωστου άνδρα δεν κράτησε πάρα λίγα δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο δράστης βρισκόταν κρυμμένος πίσω από θάμνους απέναντι από την καφετέρια, φορώντας μαύρα ρούχα, κουκούλα και χειρουργική μάσκα, προκειμένου να είναι καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Περίπου στις 21:30 βρέθηκε μπροστά από το κατάστημα, στράφηκε προς συγκεκριμένο τραπέζι με θαμώνες και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας έναν άνδρα και τραυματίζοντας δύο ακόμη. Κατά πληροφορίες ελαφρά τραυματισμένη είναι η σερβιτόρα του καταστήματος, ενώ το δεύτερο άτομα που είχε τραυματιστεί φέρεται -σύμφωνα με την ΕΡΤ- να κατέληξε στο νοσοκομείο.  Κατά πληροφορίες, μία γυναίκα 35 ετών έχει μεταφερθεί στον Ερυθμό Σταυρό με τραύμα στην κοιλιά. 

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή πεζός, ενώ στο κατάστημα και σε όλη την πλατεία της Νέας Σμύρνης επικράτησε πανικός. Να σημειωθεί ότι η επίθεση έγινε στο κεντρικότερο σημείο της Νέας Σμύρνης, την πλατεία, μετά από τον τελικό του Μουντιάλ 2022, όπου οι καφετέριες είναι γεμάτες, αλλά και σε περιοχή όπου απολαμβάνουν τις βόλτες τους δεκάδες οικογένειες με μικρά παιδιά.

«Καθόμουν στο παγκάκι όταν άκουσα τους πυροβολισμούς. 4-5 πρέπει να έπεσαν. Ενστικτωδώς έπεσα κάτω μέχρι να καταλάβω τι συμβαίνει. Γύρισα και είδα στο μπαρ να φωνάζει ο κόσμος και να γίνεται χαμός... Επικράτησε πανικός. Δεν είδα αν ήταν ένας ή περισσότεροι οι δράστες» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στον ΣΚΑΪ.

Πυροβολισμοί στη Νέα Σμύρνη - Αστυνομικοί στο σημείο της επίθεσης
© Stringer / SOOC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.