- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κιβωτός του Κόσμου: Έγγραφο έδινε «εντολές» στους παιδαγωγούς για τις παραβατικές συμπεριφορές
Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως
Κιβωτός του Κόσμου: Το έγγραφο με τις «εντολές» στους παιδαγωγούς για τα παιδιά με παραβατική συμπεριφορά
Έγγραφο το οποίο μοίραζε η «Κιβωτός του Κόσμου» στους παιδαγωγούς των δομών είδε χθες το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την παραβατική συμπεριφορά των τροφίμων.
Το έγγραφο, που αποκάλυψε η ΕΡΤ, έδινε η «Κιβωτός του Κόσμου» στους παιδαγωγούς περιγράφοντας πώς θα αντιμετωπίζεται η παραβατική συμπεριφορά των μικρών τροφίμων, περιγράφοντας την «γραμμή» που θα έπρεπε να ακολουθήσουν.
«Η Κιβωτός του Κόσμου είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη, χάρη στον ιδρυτή της, πατέρα Αντώνιο, με τον πνευματικό τρόπο ζωής. Είναι σημαντικό όλοι οι παιδαγωγοί να ακολουθούν τη γραμμή της Κιβωτού απέναντι στα παιδιά, ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις», αναφέρεται αρχικά στο έγγραφο.
Ένα από τα κεφάλαια στα έντυπα οδηγιών είχε τον τίτλο «συνέπειες» και αναφερόταν στο τι έπρεπε να κάνουν οι παιδαγωγοί όταν τα παιδιά παρεκτρέπονταν.
Όπως έγραφε το κεφάλαιο, «σε μικρές συνέπειες το παιδί θα απομονώνεται σε μια γωνιά προκειμένου να σκεφτεί το λάθος του, να ζητήσει συγγνώμη και να το διορθώσει. Σύμφωνα με την ηλικία του κάθεται και τα ανάλογα λεπτά (5 ετών=5 λεπτά). Σε μεγαλύτερες συνέπειες το παιδί θα στερηθεί κάτι που του αρέσει (δραστηριότητα, παιχνίδι) ή θα διορθώσει το λάθος του με κάποιες εργασίες».
Στο έγγραφο διευκρινίζεται ότι τα παιδιά είναι αυτά που αποφασίζουν: «Ουσιαστικά δεν είναι ο παιδαγωγός αυτός που βάζει την συνέπεια αλλά το ίδιο το παιδί στον εαυτό του. Όταν το παιδί γνωρίζει, μέσα από τα όρια που οι παιδαγωγοί βάζουν, ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή και ποια όχι και επιλέγει τη λάθος συμπεριφορά, γνωρίζοντας τις συνέπειες, είναι σαν να τη διαλέγει το ίδιο».
Ο πατέρας Αντώνιος, είχε πει στις 18 Νοεμβρίου, στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, πως «τα παιδιά που δεν έχουν όρια, παιδιά που προέρχονται από πάρα πολύ δύσκολες οικογένειες και πολλές φορές συγκρουόμαστε για να τα βοηθήσουμε, να πάνε στο σχολείο, να κάνουν πράγματα της ηλικίας τους, να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σε πράγματα που δεν αρμόζουν».
Όλα αυτά όσο εντωμεταξύ το προηγούμενο διάστημα ήρθαν στο φως καταγγελίες παιδιών αλλά και πρώην υπαλλήλων της Κιβωτού για μεσαιωνικού τύπου τιμωρίες των παιδιών με εγκλεισμούς σε υπόγεια, στην απομόνωση, ξύλο. Χαρακτηριστικότερη όλων η καταγγελία για το περίφημο πράσινο κλουβί τιμωρίας στο Βόλο το οποίο αφορά και την υπό εξελίξη έρευνα.
Κιβωτός του Κόσμους - Π. Αντώνιος: Μήνυση για την απομάκρυνσή του
Υπενθυμίζεται ότι ένας εκ των δικηγόρων του π. Αντωνίου, έφτασε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της δομής.
Σύμφωνα με το Open, η πλευρά του π. Αντώνιου υποστηρίζει ότι άλλαξαν οι κλειδαριές και δεν κατάφεραν καν να πάρουν τα πράγματά τους.
Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο συνήγορος του π. Αντωνίου καταθέτει έγκληση στον Άρειο Πάγο σχετικά με την απόφαση, που του απαγορεύει να έχει οποιαδήποτε σχέση με την «Kιβωτό του Κόσμου». Η πλευρά του π. Αντωνίου είχε προαναγγείλει το Σαββατοκύριακο τη νομική κίνηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε δυο διαφορετικές επιχειρήσεις
Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία
Ο Όμιλος Fourlis γιόρτασε 75 χρόνια με μια παράσταση-αφήγηση της διαδρομής του
Συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων 6 ανήλικοι
Λόγω της διεξαγωγής του «Athens Santa Run 2025»
Το ερώτημα, τελικά, δεν είναι μόνο τι θα δείξει η διερεύνηση
Μέτρα κατά της δημογραφικής συρρίκνωσης λαμβάνει η δημοτική αρχή
Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τη νυχτερινή διασκέδαση - Ποιες γραμμές λεωφορείων εντάσσονται στο μέτρο
Συννεφιασμένο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
Εκπαιδευτικές δράσεις για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 24 Δεκεμβρίου
Τι δείχνουν οι τάσεις για τον καιρό των γιορτών
Με κάρτες Mastercard, κινητό τηλέφωνο ή φορητή συσκευή
Αφορά τη μη προσκόμιση του βίντεο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης
Απομακρύνονται τα ...«Πασχούγεννα»
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ παρακολούθησε το παιχνίδι με τη Χάποελ από τις θέσεις δίπλα στο παρκέ
Ο καθηγητής Γλωσσολογίας θέτει το ερώτημα: «Μπορούμε να βλέπουμε μέσα από τις λέξεις;»
Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του και που θα μεταφερθούν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.