- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Κιβωτός του Κόσμου: Οι έλεγχοι στο «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας και τα μεγάλα χρηματικά ποσά στη δομή του Κολωνού
Σε προτεραιότητα τίθεται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης της μέχρι πρότινος προέδρου του ΔΣ της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου, συζύγου του π. Αντωνίου, Σταματίας Γεωργαντή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας, παράλληλα με τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί ήδη η Αρχή για τα οικονομικά πεπραγμένα της Κιβωτού. Η εντολή του κ. Βουρλιώτη είναι να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της υπόχρεης σε υποβολή «πόθεν έσχες», λόγω της θέσεως που κατείχε στον ΜΚΟ, πρεσβυτέρας, ώστε να διαπιστωθεί αν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία. Μέσω του ελέγχου στα «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας η Αρχή ουσιαστικά εισέρχεται και στα οικονομικά του ιερέα συζύγου της, καθώς η πρεσβυτέρα υποχρεούται από τον νόμο να δηλώνει, πλην των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και πρώτου βαθμού συγγενικά της πρόσωπα.
Κιβωτός του Κόσμου: Ενα χρυσωρυχείο με 400.000 ευρώ μετρητά και 15 εκατ. καταθέσεις
Όπως είχε γράψει νωρίτερα η ATHENS VOICE, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι σε όλες τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» ανά τη χώρα από τις κρατικές υπηρεσίες οι οποίες συγκέντρωσαν έγγραφα, χρήματα, τιμολόγια και άλλα ευρήματα τα οποία έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Οικονομικών Υπηρεσιών. Ο πακτωλός των χρημάτων που εντοπίστηκαν σε τραπεζικές θυρίδες, σε χρηματοκιβώτια, ακόμη και σε απλά συρτάρια σε εγκαταστάσεις της ΜΚΟ αλλά και στα σπίτια των υπευθύνων της οργάνωσης εξετάζονται πλέον προκειμένου να διαπιστωθεί εάν δικαιολογούνται μέσω παραστατικών και αν διατίθεντο για τις πραγματικές ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών.
Η Ελληνική Αστυνομία και η υπηρεσία για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος, εντόπισαν τεράστια ποσά, που προέρχονται κατά 90%, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από δωρεές ιδιωτών. Εάν και εντύπωση δεν προκαλεί τόσο το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρέθηκε, όσο το γεγονός πως βρέθηκαν σε χρηματοκιβώτια στις δομές και σπίτια τις ΜΚΟ τα οποία θα έπρεπε να βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Τα μετρητά που εντόπισαν υπεύθυνοι των ερευνών ξεπερνούν τις 400.000, ενώ οι καταθέσεις ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια. Ωστόσο, γίνεται αναζήτηση και άλλων τραπεζικών λογαριασμών εντός και εκτός Ελλάδος, με τα στοιχεία άλλων προσώπων, στους οποίους υπάρχουν πληροφορίες πως πιθανόν να μεταφέρθηκαν χρηματικά ποσά από λογαριασμούς της ΜΚΟ, κάτω από αδιαφανείς συνθήκες. Τα πρόσωπα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρονται να σχετίζονται με συγκεκριμένα πρόσωπα της ηγετικές ομάδας της εν λόγω ΜΚΟ.
Αυτό που τονίζουν εισαγγελείς και αστυνομικοί, είναι πως άσχετα με το εάν υπήρχε οικονομική κακοδιαχείριση αλλά και κυριότερα κακοποίηση παιδιών, πρέπει να επιτευχθεί η ομαλή διαμονή των εκατοντάδων παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου» τα οποία έχουν υποστεί σοκ από τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων. Πρόκειται για παιδιά που είτε έχουν κακοποιηθεί, είτε προέρχονται από άπορες ή προβληματικές οικογένειες και το κράτος οφείλει να τους παράσχει ασφάλεια και όσο το δυνατόν μια φυσιολογική καθημερινότητα, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται μακριά βιολογικούς τους γονείς.
Μόλις ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος, αναφέρουν πηγές της εισαγγελίας Αθηνών η οποία προΐσταται των ερευνών, Θα κληθούν για εξηγήσεις οι οικονομικοί διαχειριστές αλλά και ο ιδρυτής της οργάνωσης πατέρας Αντώνιος. Ως προς το κομμάτι των καταγγελιών για την κακοποίηση παιδιών στις δομές της Κιβωτού αλλά κυρίως τις καταγγελίες για τη σεξουαλική κακοποίηση νεαρών αγοριών, αυτές εξετάζονται, με τους εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση να αναζητούν αυτά τα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των θυμάτων.