- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Γερμανικός Τύπος για Έβρο: Το νεκρό κορίτσι μπορεί να μην υπήρχε - Το Spiegel απέσυρε τέσσερα άρθρα για τον θάνατο 5χρονης προσφυγοπούλας σε νησίδα.
Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου σχετικά με την υπόθεση των μεταναστών που είχαν βρεθεί το καλοκαίρι του 2022, σε νησίδα στον Έβρο.
Μετά τη Bild και την Taggespiegel, τώρα η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ασχολείται με την απόσυρση τεσσάρων άρθρων του Spiegel από την ιστοσελίδα του στις 8 Νοεμβρίου, που αφορούν στον φερόμενο θάνατο μιας πεντάχρονης προσφυγοπούλας σε νησίδα στον Έβρο, το περασμένο καλοκαίρι.
«Το νεκρό κορίτσι μπορεί να μην υπήρχε», αναφέρει η FAZ σε ρεπορτάζ της.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η FAZ απευθύνθηκε στο Spiegel για να πάρει τις δικές της απαντήσεις και σημειώνει:
«Τι λέει το Spiegel; Οι απαντήσεις στα ερωτήματά μας δηλώνουν ότι αποσύρθηκαν. Πρόκειται για "αρκετά άρθρα, συμπεριλαμβανομένων και ειδησεογραφικών που αφορούν την τύχη μιας ομάδας προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον ποταμό Έβρο το καλοκαίρι του 2022". Εν τω μεταξύ υπάρχουν "αμφιβολίες για την μέχρι τώρα παρουσίαση των γεγονότων τότε».
Πρόκειται «κυρίως για την υποψία ότι οι πρόσφυγες εξαιτίας της ανάγκης στην οποία βρίσκονταν θα μπορούσαν να έχουν εφεύρει τον θάνατο μιας κοπέλας. Μερικά από τα πρώτα άρθρα είχαν αποδεχθεί ως πραγματικά γεγονότα τις περιγραφές των προσφύγων, οι οποίοι μέχρι σήμερα εμμένουν στο θάνατο του κοριτσιού».
Και το δημοσίευμα συνεχίζει: «Μας ελέχθη ότι εξετάζουν τα άρθρα και αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες θα αποφασίσουν εάν θα δημοσιευθούν ξανά σε διορθωμένη και ανανεωμένη μορφή. Η εξέταση προτάθηκε από μια εσωτερική υπηρεσία διαμεσολάβησης που συστήθηκε το 2020. Τέτοιες ενδείξεις υπήρχαν στα social media και σε επιστολή του Έλληνα υπουργού Μετανάστευσης».
Γερμανικά ΜΜΕ για τους 38 πρόσφυγες στον Έβρο: Το ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung
Για το ίδιο θέμα δημοσιεύει σχετικό ρεπορτάζ και η Süddeutsche Zeitung, η οποία γράφει: «Εκτός από το Spiegel, και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του βρετανικού Channel 4 και της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, αναφέρθηκαν σε αυτά τα γεγονότα.
»Το περιοδικό αναφέρει πως δεν έχει διωχθεί νομικά για τα δημοσιεύματα. Του επέστησαν την προσοχή "εξωτερικές αναφορές" καθώς και επιστολή του Έλληνα υπουργού Μετανάστευσης. Μετά από αυτό, δραστηριοποιήθηκε η υπηρεσία διαμεσολάβησης του περιοδικού που είχε συσταθεί μετά την υπόθεση Ρελότιους (σκάνδαλο με δημοσιογράφο του περιοδικού για ψευδή δημοσιεύματα).
»Οι μηχανισμοί ελέγχου του περιοδικού απέτυχαν ξανά; (…) Στο Αμβούργο, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, πιθανότατα τον Δεκέμβριο, θα ληφθεί απόφαση εάν τα άρθρα θα δημοσιευθούν ξανά σε διορθωμένη και επικαιροποιημένη μορφή».