- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Κιβωτός του Κόσμου: Το ενδεχόμενο βιασμών παιδιών, ακόμη και με ανταλλάγματα, ερευνούν οι δικαστικές αρχές
Εντός της εβδομάδας στην εισαγγελία ο π. Αντώνιος
Πλήθος καταγγελιών για την «Κιβωτό του Κόσμου» - Σε δύο άξονες οι έρευνες των Αρχών
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κληθούν στην εισαγγελία προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με τις επτά καταγγελίες που βρίσκονται σε στάδιο διερεύνησης, τρεις παιδαγωγοί και ο επικεφαλής της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου, πάτερ-Αντώνιος.
Οι έρευνες των δικαστικών λειτουργών κινούνται σε δύο άξονες, ο ένας αφορά την κακοποίηση παιδιών και ο δεύτερος και περισσότερο ουσιώδης, αφορά τον βιασμό παιδιών.
Το κουβάρι της υπόθεσης, ξεκίνησε να ξετυλίγεται από την δομή της ΜΚΟ στον Βόλο. Πλην όμως, μέσα σε λίγα 24ωρα μετά την αρχική αποκάλυψη, άρχισαν να γίνονται καταγγελίες από παιδιά από τις δομές σε ολόκληρη την χώρα.
«Κιβωτός του Κόσμου»: Δεν έδιναν παιδιά σε ανάδοχες οικογένειες
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που έχει προκύψει από τις έως τώρα έρευνες των δικαστικών λειτουργών είναι πως η συγκεκριμένη ΜΚΟ αρνείτο συστηματικά τις αναδοχές παιδιών.
Δηλαδή, η «Κιβωτός του Κόσμου» δεν έδινε παιδιά σε ανάδοχες οικογένειες. Ήδη, αναζητούνται μαρτυρίες οικογενειών που ήρθαν σε επαφή με την ΜΚΟ και ενώ βρίσκονται στην ειδική λίστα των οικογενειών που πληρούν όλα τα κριτήρια, ουδέποτε τους δόθηκε η δυνατότητα να προχωρήσουν σε αναδοχή με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν παιδιά σε λίστα αναμονής. Όταν, σύμφωνα με την έως τώρα έρευνα των εισαγγελικών αρχών, περίπου 400 παιδιά βρίσκονται στο στάδιο της αναδοχής, αλλά για λόγους που προς το παρόν δεν αποκαλύπτονται, τα παιδιά κρατούνται στις δομές της «ΚτΚ».
«Κιβωτός του Κόσμου»: Η κλοπή των δεκάδων χιλιάδων ευρώ και οι εξαφανίσεις παιδιών
Οι έρευνες για την δομή του Βόλου, έχουν ξεκινήσει από τον Αύγουστο, μετά την καταγγελία ενός υπαλλήλου όπου μίλησε για ξυλοδαρμούς και «εξαφανίσεις» παιδιών έως και τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ο παιδαγωγός απολύθηκε την επόμενη της καταγγελίας του, προφανώς επειδή μίλησε στις αρχές θεωρούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου. Ο καταγγέλλων, ανέφερε μεταξύ άλλων πως έπειτα από μια περίεργη κλοπή ενός πολύ μεγάλου χρηματικού ποσού συγκεκριμένοι υπάλληλοι - οι οποίοι κατονομάστηκαν - άρχισαν να κακοποιούν παιδιά προκειμένου να επιστραφούν τα χρήματα. Τα στοιχεία των κακοποιημένων παιδιών, επίσης τα έδωσε στις αρχές ο πρώην πλέον παιδαγωγός και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τις έως τώρα έρευνες φαίνεται από μαρτυρίες παιδιών της δομής να επιβεβαιώνονται τα καταγγελλόμενα.
Στις δομές της ΜΚΟ σε Κόνιτσα και Χίο επίσης φαίνεται ότι επικρατούσε η ίδια κατάσταση, σύμφωνα με τις καταγγελίες στις αρχές από πρώην φιλοξενούμενους, που έζησαν στις δομές ενώ ήταν ανήλικοι.
Οι ξυλοδαρμοί, η τιμωριτική συμπεριφορά εάν δεν έκαναν τις «αγγαρείες» που τους ζητούσαν συγκεκριμένοι παιδαγωγοί, το κλείδωμα σε δωμάτια επί ημέρες εάν δεν είχαν καλή συμπεριφορά, το μαγείρεμα και το καθάρισμα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των δομών, είναι καθημερινότητα σε όλες τις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου». Αυτό προκύπτει από τις έως τώρα καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση «ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου».
Το ζήτημα για τους υπεύθυνους των ερευνών είναι να μπορέσουν να εντοπίσουν στοιχεία ή συγκλίνουσες μαρτυρίες που να επιβεβαιώνουν τα καταγγελλόμενα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι πλέον, τίποτε στις δομές της ΜΚΟ δεν λειτουργεί, όπως λειτουργούσε μέχρι και την περασμένη εβδομάδα. Τόσο όσον αφορά τους εργαζόμενους, όσο και τις συνθήκες διαβίωσης των ίδιων των παιδιών.
Οι έρευνες των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Πέραν των τεσσάρων ατόμων που θα κληθούν για κατάθεση, δεν φαίνεται απίθανο να βρεθούν και άλλα άτομα στο επίκεντρο των ερευνών. Η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορά κακοποιητική συμπεριφορά, όμως, αυτό που ενδιαφέρει κυρίως τις αρχές, είναι αν εργαζόμενοι, κακοποιούσαν σεξουαλικά παιδιά των δομών.
Στη δομή του Βόλου αλλά και σε αυτή της Αθήνας, γίνονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν βιασμοί, πληρωμένα ερωτικά ραντεβού ενηλίκων με ανήλικους και γενικότερα σεξουαλική κακοποίηση με απειλές κατά των ίδιων των θυμάτων ή άλλων μελών των οικογενειών τους.