- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πάνος Κουτρουλάρης - Ο άνθρωπος που έφερε τον Αστερίξ και τον Λούκι Λουκ στην Ελλάδα δεν είναι πια εδώ - Η ζωή και το εκδοτικό του έργο
Περιστασιακός σκιτσογράφος, γελοιογράφος, μανιώδης συλλέκτης και ιστορική μορφή των κόμικς στην Ελλάδα, ο Πάνος Κουτρουλάρης πέθανε το Σάββατο (5 Νοεμβρίου), πρωινές ώρες από αναπνευστική ανεπάρκεια.
Με έντονη δραστηριότητα από τη δεκαετία του 1970, ο Πάνος Κουτρουλάρης εξέδωσε στις αρχές του 1980 το περιοδικό κόμικς «Σκαθάρι» μαζί με τον Κ. Μπρούσαλη.
Την ίδια χρονιά προχωρεί στην έκδοση -από κοινού με τον Γιώργο Τσίτσοβιτς- του περιοδικού κόμικς «Μαμούθ», προπομπό των ομώνυμων εκδόσεων που ίδρυσε το 1981 με τον Γιώργο Τσίτσοβιτς, αφήνοντας το αποτύπωμά τους στον εκδοτικό χώρο και στον τομέα των κόμικς.
Ο Αστερίξ και ο Λούκι Λουκ στις εκδόσεις Μαμούθκομιξ του Πάνου Κουτρουλάρη
Παραγωγικός εκδότης από τα πρώτα κιόλας χρόνια της Μαμούθκομιξ με σειρές χιουμοριστικές ή στριπ όπως οι σειρές «ΖΟΟ» και «Τοτέμ», αλλά και με ελληνικές εκδόσεις ιταλικών κόμικς του οίκου Μπονέλι αλλά και την -πλέον θρυλική- «Κατάκτηση της Δύσης», εξασφάλισε το 1984 τα δικαιώματα του Λούκυ Λουκ, στη συνέχεια του Τεν Τεν, για να ακολουθήσουν το 1989 και τα δικαιώματα του Αστερίξ.
Από την Μαμούθκομιξ των Κουτρουλάρη-Τσίτσοβιτς το ελληνικό αναγνωστικό κοινό ήρθε σε επαφή με κορυφαίου επιπέδου ευρωπαϊκά και αμερικανικά κόμικς: Από τον Αστερίξ, τον Λουκυ Λουκ και τον Ιζνογκούντ μέχρι το «Sin City» του Frank Miller και τον Κόρτο Μαλτέζε του Ούγκο Πρατ, προσωπικός φίλος του οποίου ήταν ο Πάνος Κουτρουλάρης.