Ελλαδα

Διεκόπη η δίκη για τη φωτιά στο Μάτι - Σε μεγαλύτερη αίθουσα την ερχόμενη Δευτέρα

Διαμαρτυρίες για τη χωρητικότητα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Φωτιά για Μάτι: Διακοπή στη δίκη λόγω ακαταλληλότητας της αίθουσας

Διεκόπη η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς η δικαστική αίθουσα κρίθηκε ακατάλληλη

Χαρακτηριστικό είναι ότι συγκεκριμένη αίθουσα δεν χωράει ούτε τους συνηγόρους των θυμάτων ούτε βεβαίως και τους εκπροσώπους του Τύπου. Συνήγοροι στην υπόθεση αναγκάστηκαν να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο δικαστήριο από το παράθυρο της αίθουσας.

Στο κτίριο 9, όπου δόθηκε η έναρξη της δίκης, οι μάρτυρες, κάποιοι εξ αυτών εγκαυματίες, όταν αντίκρισαν τον χώρο που διατέθηκε φώναζαν «ντροπή». Πολλοί από αυτούς έλεγαν πως περίμεναν ότι η Πολιτεία θα είχε λάβει εγκαίρως όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης δίκης.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε από έδρας στο όρθιο ακροατήριο ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα μπορέσει να γίνει μόνο η δήλωση παράστασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων.  Οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου θα διεξαχθούν σε μια μεγαλύτερη αίθουσα του Πρωτοδικείου, ενώ οι δικηγόροι είχαν ζητήσει τη μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα. Οι επόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής 7, 8, 11 και 14 Νοεμβρίου.

Σε επόμενες συνεδριάσεις θα καλούνται ανά 40 ή 50 άτομα, συγγενείς των θυμάτων, για να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και αφού ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος θα ξεκινήσει η ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι στη κεντρική πύλη των δικαστηρίων συγγενείς θυμάτων είχαν τοποθετήσει ένα πανό που έγραφε «104 νεκροί, ουρλιάζουν γιατί ζητούν δικαίωση».