Ελλαδα

Κούγιας κατά Βορίδη για τον χημικό ευνουχισμό: «Αυτές είναι απόψεις του Χίτλερ»

Τι είχε δηλώσει ο υπουργός Εσωτερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας
Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας © EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αλέξης Κούγιας: Οι δηλώσεις για τα περί «χημικού ευνουχισμού» και τη θέση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη. 

O ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας στράφηκε κατά του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, για τα περί χημικού ευνουχισμού.

Ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του στον Ant1 ανέφερε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να σκοτώσει ή να σακατέψει κάποιον άλλον και πως είναι υποχρέωση μιας δημοκρατικής πολιτείας να προστατέψει το κοινωνικό σύνολο. Επιπλέον, χαρακτήρισε την άποψη του Μάκη Βορίδη «φασιστικές». 

«Εχω άποψη και λυπάμαι πολύ που τόλμησε να το πει ο κ. Βορίδης. Δεν είμαστε χώρα που δεν λειτουργεί δημοκρατικά. Αυτές οι απόψεις είναι φασιστικές. Είναι απόψεις του Χίτλερ. Είναι απόψεις που δεν τιμούν τον νομικό πολιτισμό και λυπάμαι που ο κ. Βορίδης είναι νομικός», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σκοτώσει άνθρωπο και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σακατέψει άνθρωπο. Εαν δεν μπορεί η δημοκρατική πολιτεία να προστατέψει το κοινωνικό σύνολο αν ένας ανώμαλος βγει από τη φυλακή και συνεχίσει τα ίδια, τότε δεν είμαστε μια δημοκρατική χώρα».

Τι είχε πει ο Μάκης Βορίδης για τον χημικό ευνουχισμό παιδοβιαστών

«Οι εγκληματίες που τελούν εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και ειδικά κατά των ανήλικων, η εμπειρία λέει ότι δεν αναμορφώνονται», είχε πει σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, υποστηρίζοντας ότι για ορισμένα αδικήματα θα έπρεπε να εκτίεται το σύνολο της ποινής και να μην υπάρχει καθόλου αποφυλάκιση υπό όρους.

Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι ο χημικός ευνουχισμός θα μπορούσε να γίνεται σε εθελοντική βάση, με τη συναίνεση του καταδικασθέντα: «Εθελοντικά, αν κάποιος από αυτούς τους εγκληματίες επιθυμεί να κάνει την ιατρική πράξη του χημικού ευνουχισμού του, αυτό θα μπορούσε να οδηγεί σε ευεργετικά αποτελέσματα σε σχέση με την ποινική του μεταχείριση, με τη συναίνεση του δηλαδή». Για παράδειγμα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, «αυτό θα λαμβανόταν υπόψη είτε στην επιμέτρηση της ποινής του είτε στο θέμα της απόλυσής του υπό όρους, προκειμένου κάποια στιγμή να απολύεται από τη φυλακή πριν την πλήρη έκτιση της ποινής του. Θα ήταν κάτι το οποίο θα έδειχνε μια κατανόηση της κατάστασης του και της σοβαρότητας των εγκλημάτων που έχει διαπράξει, όπως επίσης και τη θέλησή του να μην τα διαπράξει στο μέλλον. Επομένως, αυτό θα μπορούσε να συνεκτιμηθεί για την ποινική του αξιολόγηση».

«Ο χημικός ευνουχισμός είναι ιατρική πράξη για την αντιμετώπιση του προστάτη του καρκίνου και αυτό ουσιαστικά είναι κάτι που αποδέχεται ο εγκληματίας να κάνει προκειμένου να εκτιμηθεί αυτό από το δικαστήριο», σημείωσε ο κ. Βορίδης, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση πρόκειται για προσωπική του πρόταση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.