Ελλαδα

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Κυβερνητικό κλιμάκιο αύριο στις πληγείσες περιοχές

«Κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο στην παραλία της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο Κρήτης
Αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο στην παραλία της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο Κρήτης © ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Η επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου, η εκτίμηση του Ευθύμιου Λέκκα και οι αιχμές του Κώστα Λαγουβάρδου

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα μεταβεί στην Κρήτη κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, της γενικής γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνας Καλογήρου, του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, και της γενικής γραμματέως Υποδομών, Μαρίας - Έλλης Γεράρδη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, το κλιμάκιο θα βρεθεί, από το πρωί, στο πεδίο και θα επισκεφθεί περιοχές των ΠΕ Ηρακλείου και Λασιθίου που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ θα έχει συσκέψεις με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τη δρομολόγηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης μετά τη φυσική καταστροφή στις εν λόγω περιοχές.

Κακοκαιρία στην Κρήτη - Λέκκας: «Κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει»

Στην Αγία Πελαγία που υπήρξε το επίκεντρο της κακοκαιρίας που έπληξε την Κρήτη και είχε ως τραγική κατάληξη το θάνατο ενός άνδρα και μία αγνοούμενη γυναίκα, έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου (15/10) ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για μια μεγάλη καταστροφή, προσθέτοντας ότι ήταν τέτοια η ένταση του φαινομένου «που κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει. Όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας, μέσα σε τριάντα λεπτά έπεσαν 130 χιλιοστά νερού, τα οποία κατέβαιναν σαν τσουνάμι προς τη θάλασσα, παρασύροντας στο πέρασμα τους, από αυτοκίνητα, μέχρι μπάζα και φερτά υλικά.

Τι αναφέρει ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας για την φονική καταιγίδα στην Κρήτη

Κακοκαιρία την Κρήτη - Λαγουβάρδος: «Είχαμε προειδοποιήσει - Κακώς δεν εστάλη μήνυμα από το 112»

«Είχαμε προειδοποιήσει για την κακοκαιρία» είπε ο μετεωρολόγος και διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, σε δηλώσεις του στο ΚΡΗΤΗ ΤV. 

«Έπρεπε να υπάρχει άμεση προειδοποίηση του πληθυσμού, καθώς η πρόγνωση από πλευράς μας ήταν άριστη. Ήταν γνωστό ήδη από χθες ότι θα είχαμε σήμερα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα», εξήγησε ο κ. Λαγουβάρδος. Ερωτηθείς αναφορικά με το λόγο όπου δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση από των πολιτών από το 112 ο μετεωρολόγος σημείωσε: «Εμείς οι μετεωρολόγοι δίνουμε αυτές τις ειδοποιήσεις αλλά δεν φτάνουν εκεί που πρέπει. Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει».

Κώστας Λαγουβάρδος: Είχαμε προειδοποιήσει για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.