Ελλαδα

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κοινωνική υπευθυνότητα και έργα με αξία για όλους

Στήριξη των τοπικών κοινωνιών, των ευάλωτων ομάδων, των νέων

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 844
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η βιωσιμότητα βρίσκεται στην καρδιά της εταιρικής και επιχειρηματικής κουλτούρας του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Είναι, όμως, και στο επίκεντρο της καθημερινής πρακτικής των εταιρειών του, με πολιτικές και διαδικασίες που διατρέχουν κάθε πτυχή των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. Θεμέλιο της φιλοσοφίας του Ομίλου, άλλωστε, είναι ο σεβασμός στον άνθρωπο, η δημιουργία έργου με αξία για όλους, η αξιοπιστία και η κοινωνική προσφορά, χαρακτηριστικά τα οποία έχουν συμβάλει καταλυτικά στην επιχειρηματική υπεροχή του εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια.

Στο πλευρό της κοινωνίας
Στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο περιλαμβάνει πλήθος χορηγικών προγραμμάτων και δράσεων για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των νέων –φοιτητών και επιστημόνων–, των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και δωρεάν κατασκευή έργων υποδομής στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται. Επιπλέον, για την κατασκευή των έργων που αναπτύσσει σε όλη την Ελλάδα, επιλέγει να καλύπτει εκατοντάδες θέσεις εργασίας με εργαζόμενους από τις τοπικές κοινωνίες, τονώνοντας έτσι την εγχώρια απασχόληση και βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο σε όλα τα μέρη που είναι παρών.
Παράλληλα, ο Όμιλος και οι εταιρείες που τον συναποτελούν βρίσκονται σε διαρκή διάδραση με τις κοινότητες όπου δραστηριοποιούνται, με καθημερινή παρουσία και προσφορά βοήθειας όποτε χρειαστεί.

Σεβασμός και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου των περιοχών δραστηριοποίησής μας
Αναγνωρίζοντας τον ουσιαστικό ρόλο του πολιτισμού στην ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας, η θυγατρική του Ομίλου, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, στηρίζει μέσω χορηγιών δράσεις για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουν για το 2022:
- H υποστήριξη, για δεύτερη χρονιά, στην υποβρύχια αρχαιολογική ανασκαφική έρευνα που πραγματοποιείται στο θαλάσσιο χώρο της Κάσου από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, η οποία έχει ήδη φέρει στο φως ιδιαίτερα σημαντικά ευρήματα για την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.
- Tο ερευνητικό πρόγραμμα επιφανειακής, γεωφυσικής και ανασκαφικής έρευνας στην ακρόπολη του ΓΛΑ Βοιωτίας, μια ανασκαφή που συμβάλλει στην κατανόηση του μυκηναϊκού πολιτισμού στην περιοχή.
- H αρχαιολογική έρευνα στη θέση Γκουριμάδι στη Νότια Εύβοια, καθώς και η εκπόνηση μελέτης υποστύλωσης και ανάδειξης  του αρχαίου κάστρου «Ριζόκαστρο» στον δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Υποστηρίζοντας στην πράξη τις ικανότητες και το ταλέντο της νέας γενιάς
Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στηρίζει έμπρακτα την καινοτομία, τις ικανότητες και το ταλέντο των νέων ανθρώπων. Όπως κάθε χρόνο, συνέχισε και εξακολουθεί να χορηγεί μέσω των εταιρειών του, εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και επιστημονικά και ερευνητικά προγράμματα σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτές τις δράσεις εντάσσονται, μεταξύ άλλων, η οικονομική ενίσχυση των ομάδων «TUCer» του Πολυτεχνείου Κρήτης, «Greco Racing Team» καθώς της ομάδας «Lamborgenius Team» του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, για τη συμμετοχή τους σε παγκόσμιους διαγωνισμούς.

Βασικός πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας
Παρά τις παγκόσμιες γεωπολιτικές και οικονομικές αβεβαιότητες, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ παραμένει προσηλωμένος στην αναπτυξιακή του πορεία και τα βασικά πλεονεκτήματα που διαθέτει στις παραχωρήσεις, την ενέργεια και τις κατασκευές, τοποθετούν τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην πρώτη γραμμή νέων
ευκαιριών και επιτρέπουν τη συνέχιση των επενδύσεων δημιουργώντας αξία για την κοινωνία, μέσα από τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.