Ελλαδα

2.400 αστυνομικοί εξοπλίζονται με κάμερες στολής - Τι έδειξε η πιλοτική χρήση τους

Σε ποιες περιπτώσεις έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ
Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Κάμερες στην εξάρτηση των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. - Η προμήθειά τους και η χρήση τους ήδη από το 2021

Με κάμερες θα εξοπλιστούν οι στολές 2.400 αστυνομικών, μετά την πιλοτική χρήση από 20 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» και του Γιάννη Σουλιώτη, ο εφοδιασμός των αστυνομικών της πρώτης γραμμής με κάμερες έρχεται έναν και πλέον χρόνο μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και αποτελεί εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των καμερών αναμένεται να είναι αντίστοιχα εκείνων που δόθηκαν την άνοιξη του 2021 στις ΟΠΚΕ και στη «Δράση», όπως επίσης και στις διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ). Στους αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και της «Δράσης» δόθηκαν στα τέλη Μαρτίου 2021 οι πρώτες 20 κάμερες για πιλοτική χρήση. Έκτοτε χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας μεταφέροντας εικόνα στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο (ΕΣΚΕΔΙΚ) της ΕΛ.ΑΣ. Τα βίντεο χρησιμοποιούνται στις περιπτώσεις τέλεσης κακουργημάτων κατόπιν άδειας του εισαγγελέα.

Περιορισμένος αριθμός καμερών έχει δοθεί και στους επικεφαλής των διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίες ενεργοποιούνται κατά περίπτωση σε διαδηλώσεις και αστυνομικές επιχειρήσεις. Μάλιστα, φέρεται να δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά κατά την επιχείρηση εκκένωσης της πρυτανείας του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη το 2020. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν δγφψ        

Με βάση τον σχεδιασμό, αρκετές από τις 2.400 κάμερες που πρόκειται να προμηθευτεί η Αστυνομία θα δοθούν στις υπηρεσίες της Άμεσης Δράσης. 

Πηγή: Καθημερινή

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.