Ελλαδα

«Καλάθι της νοικοκυράς»: H ειδική σήμανση στα προϊόντα - Ποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αφορά

Όσα δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΑΝ Νίκος Παπαθανάσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To «καλάθι του νοικοκυριού»
To «καλάθι του νοικοκυριού» © Pixabay

Το «καλάθι της νοικοκυράς» και τα προϊόντα με την ειδική σήμανση - Οι αλυσίδες καταστημάτων με τη μείωση τιμών σε βασικά αγαθά.

Για το «καλάθι της νοικοκυράς» έδωσε διευκρινίσεις ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 το πρωί της Δευτέρας (10/10) αναφέρθηκε στα 50 προϊόντα που θα φέρουν ειδική σήμανση, προκειμένου να γνωρίζουν οι καταναλωτές ότι εντάσσονται στα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια και τη μείωση τιμών σε βασικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης.

«Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τους καταναλωτές με την εφαρμογή e-καταναλωτής στην οποία μπορεί κάθε μέρα ο καθένας να βλέπει τις τιμές» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Το δεύτερο είναι η προστασία και το πλαφόν στο ποσοστό κέρδους. Έχουμε κάνει χιλιάδες ελέγχους έτσι ώστε να μην υπάρχει αισχροκέρδεια»

«Καλάθι της νοικοκυράς»: Πώς θα αναγνωρίζουμε τα προϊόντα

Οσον αφορά στο «καλάθι της νοικοκυράς», που θα αφορά συγκεκριμένα προϊόντα με νομοθετική ρύθμιση, ο Νίκος Παπαθανάσης εξήγησε: «Το μέτρο θα αφορά καταστήματα που είναι αλυσίδες και έχουν τζίρο άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι στιγμής είναι πάνω από 15 αλυσίδες που έχουν χιλιάδες καταστήματα».

Σχετικά με το αν τα προϊόντα αυτά θα είναι ευδιάκριτα, προκειμένου να μπαίνουν στο «καλάθι της νοικοκυράς», ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε ότι θα υπάρχει ειδική σήμανση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.