Ελλαδα

Βρήκε τη φωνή του «θαυματοποιός» ιερέας των Αγ. Ισιδώρων Λυκαβηττού: «Έχω εμπιστοσύνη στον Θεό»

Τι είπε ακόμη στο κήρυγμά του ο Δημήτρης Λουπασάκης

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Ο ιερέας Δημήτρης Λουπασάκης για τις αποκαλύψεις περί θαυμάτων στον ιερό ναό. 

Θέση για τις αποκαλύψεις περί «ψευτοθαυμάτων» στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού παίρνει ο καταγγελλόμενος ιερέας, Δημήτρης Λουπασάκης. Μιλώντας στους πιστούς κατά τη διάρκεια εσπερινού, δήλωσε ότι η όλη υπόθεση τον στεναχωρεί, αλλά και ότι έχει εμπιστοσύνη στον Θεό. 

«Όσο θέλει ο Θεός θα είμαι εδώ, πάντοτε πίστευα πως όσο μας θέλει ο Θεός μας κρατάει, μας δίνει τη δύναμη και την υπομονή, αν ο θεός θέλει να μας σταματήσει το κάνει», είπε ο ιερέας απευθυνόμενους στους πιστούς, που εξακολουθούν να συρρέουν στον ναό των Αγίων Ισιδώρων. 

«Η συνείδηση του καθενός είναι ό,τι καλύτερο. Έχω μάθει στη ζωή μου να ακούω, να βλέπω και να μη μιλώ και μέχρι αυτή τη στιγμή αυτό κάνω γιατί περιμένω ο Θεός να μιλήσει τελευταίος, εξάλλου μίλησε και στην ασθένειά μου, και στη λειτουργία μου. Μπορεί να στενοχωριέμαι ανθρώπινα αλλά έχω εμπιστοσύνη στο Θεό, στέλνει τους κατάλληλους ανθρώπους την κατάλληλη ώρα. Γράφουν ότι έχω παιδιά πολλά, όχι έχω μόνο δυο κορίτσια. Είναι ωραίο να γράφει κάποιος αλλά να γράφει απλά, όμορφα και αληθινά, με απλότητα και αγάπη αφού πρώτα τον γνωρίσει. Έτσι με προσέγγισαν και εμένα οι Άγιοι Ισίδωροι, μου έδωσαν ελπίδα και έτσι μπόρεσα και τους δέχτηκα, μιλώ ανθρώπινα. Γράψανε ότι είμαι μικρός στην ηλικία είμαι 63 ετών, έχω δυο κορίτσια. Οι πατέρες εδώ είναι πνευματικά παιδιά του Τιμίου Σταυρού. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται εδώ».

Το πόρισμα της Αρχιεπισκοπής για τον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού

Πόρισμα του 2017 που βρήκε το φως της δημοσιότητας καταγγέλλει τον π. Δημήτριο Λουπασάκη για αγυρτεία, απιστία και απάτες. 

Στο πόρισμα, τα συμπεράσματα του οποίου έδωσαν στη δημοσιότητα τα ellinikahoaxes, αποκαλύπτει σωρεία παραβάσεων, ανατροπή της εκκλησιαστικής τάξης, προσπάθεια εξαπάτησης των πιστών με καλλιέργεια και εκμετάλλευση της θρησκοληψίας τους με κατασκευή «θαυμάτων» (αγυρτεία), καθώς και άλλων που παραπέμπουν σε οικονομικό σκάνδαλο (απιστία). Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info, τον Μάρτιο του 2014 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άσκησε κανονική δίωξη κατά του εν λόγω ιερέα κατηγορώντας τον για μια σειρά από βαρύτατα παραπτώματα όπως αγυρτεία αλλά και αλλοίωση των Ιερών Κανόνων.

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Αυτό είναι το πόρισμα για τον ιερέα Δημήτρη Λουπασάκη

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ellinikahoaxes, που επικαλείται το ανακριτικό πόρισμα, ο ανακριτής προτείνει να πραγματοποιηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί η ικανότητα του ιερέα, τον οποίο προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη από επισκοπικό δικαστήριο με βάση το εξής κατηγορητήριο:

α) αγυρτεία,
β) εμπροθέτω αλλοιώσει των υπό των Ιερών Κανόνων παραδεδομένων κατηγορία, ήτις διατυπούται τοιουτοτρόπως ένεκεν της πατρικής συναντιλήψεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, μη επιθυμούντος την διατύπωσιν κατηγορίας επί ετεροδιδασκαλία και διαστροφή του Ορθοδόξου και Εκκλησιαστικού ήθους προς Κληρικόν της Κανονικής Δικαιοδοσίας Αυτού,

γ) απειθεία και καταφρονήσει του οικείου Επισκόπου, και δη των δι’ ειδικών εγγράφων και Εγκυκλίων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ περί της διοικήσεως των Ιερών Αρχιεπισκοπικών Παρεκκλησίων παρασχεθεισών οδηγιών,

δ) προσβολή του Ιερού Μυστηρίου του Γάμου και εμπροθέτω βαρυτάτη αμελεία εις την περί την οικογένειαν του κατηγορουμένου φροντίδα,

ε) ηθική αυτουργία εις υπερορίους χειροτονίας τελεσθείσας ως τοιαύτας εν αγνοία των υπερορίως χειροτονούντων,

στ) ανυπακοή,

ζ) σφετερισμώ του υπουργήματος της Πνευματικής Πατρότητος,

η) συνομωσία, φατρία και τηρεία προς ανατροπήν της κρατούσης Εκκλησιαστικής και νομίμου τάξεως περί το Ιερόν Αρχιεπισκοπικόν Παρεκκλήσιον των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, και δημιουργίαν Μοναστικής Αδελφότητος άνευ αδείας και ευλογίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και

θ) δεινοτάτω σκανδαλισμώ της συνειδήσεως των πιστών.

Επιπρόσθετα ο εκκλησιαστικός ανακριτής πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας «επί υπεξαιρέσει κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν του Ιερού Χρήματος» σε «κατηγορίαν επί παραβάσει ή κάλλιον υπερβάσει καθήκοντος διά νοσφίσεως εξουσίας, ως και επί απιστία περί την υπηρεσίαν τοιαύτην».

Και προτείνει την απαλλαγή του κατηγορούμενου ιερέα από τις κατηγορίες: «επί: α) εξυβρίσει, άλλως σαπρολογία κατά Κληρικών και δη Επισκόπων, ως και λαικών, και β) συκοφαντία, άλλως ψευδολογία κατά Κληρικών και δη Επισκόπων, ως και λαικών».

Είναι τέτοια η μάλιστα η βεβαιότητα του ανακριτή για το πλήθος των στοιχείων που έχει συλλέξει που καταλήγει με την πρόταση να μην αναγνωρισθεί στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό «ως καθ’ υποτροπήν υποπίπτοντος εις τα αυτά αντικανονικά παραπτώματα, αποδεικνυόμενα διά προγενεστέρων εναντίον του διενεργηθεισών Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων, καθ’ α εκ του υπηρεσιακού του φακέλλου προκύπτει».