- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση στο Εφετείο με την παρουσία του Ηλία Κασιδιάρη - Το σύνθημα υποστηρικτών του και η έκκληση της μητέρας Φύσσα
Ένταση επικράτησε νωρίτερα σήμερα (28/9) στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών. Υποστηρικτές του Ηλία Κασιδιάρη τον επευφήμησαν και τον χειροκρότησαν στην αρχή της δίκης, με τη Μάγδα Φύσσα να αντιδρά και να αποδίδει ευθύνες στην Αστυνομία για τον χειρισμό της έναντι του περιστατικού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 30 υποστηρικτές του καταδικασμένου για τον ρόλο του στην εγκληματική οργάνωση, Ηλία Κασιδιάρη, σε διακοπή της δίκης φώναξαν: «Ηλία, θυμήσου, είμαστε μαζί σου». Η πλευρά του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα, φέρεται να απάντησε με το σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί», ενώ μπουκάλι εκσφενδονίστηκε προς την πλευρά των υποστηρικτών των κατηγορουμένων. Η Μάγδα Φύσσα, στράφηκε στους αστυνομικούς για να διαμαρτυρηθεί λέγοντας τους: «Τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;»
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Ηλίας Κασιδιάρης παρέστη στο δικαστήριο, ενώ είχαν προηγηθεί τέσσερις συνεδριάσεις σε κλίμα έντασης.
Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεδρίαση μετά από δύο μήνες - Όσα προηγήθηκαν στο Εφετείο
Το δικαστήριο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του, στις 26 Ιουλίου, απέρριψε το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση του αρχηγού της οργάνωσης, επικαλούμενη προβλήματα υγείας του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών Νίκου Μιχαλολιάκου, μετά από πολυήμερη νοσηλεία του σε ΜΕΘ λόγω κορωνοϊού. Ο συνήγορος του κατηγορούμενου προσκομίζοντας ιατρικές γνωματεύσεις επικαλέστηκε προβλήματα αντιληπτικής ικανότητας του Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς και κινητικά προβλήματα, για τα οποία από τις 6 Ιουνίου βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και αυτοεξυπηρέτησης.
Στην τελευταία συνεδρίαση πριν τις θερινές διακοπές με αφορμή το αίτημα αναβολής που διατύπωσε ο αρχηγός της οργάνωσης, ο μόνος που με την έναρξη της δίκης, στις 15 Ιουνίου, ζήτησε την αναβολή της, διαφάνηκε πως πρόθεση του δικαστηρίου είναι να δικάσει την υπόθεση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής. Υπόθεση που αυτές τις ημέρες συμπληρώνει εννέα χρόνια από την εισαγωγή της ενώπιον των δικαστικών αρχών, οι οποίες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα κινήθηκαν ακαριαία αντιμετωπίζοντας τις έως τότε «μεμονωμένες πράξεις» μελών της Χρυσής Αυγής ως συντονισμένη, οργανωμένη και άνωθεν καθοδηγούμενη δράση εγκληματικής οργάνωσης.
Στην πρόταση της για απόρριψη της αναβολής που αιτήθηκε η πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου η Εισαγγελέας του δικαστηρίου Κυριακή Στεφανάτου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το αντικείμενο της δίκης «είναι δημοσίου συμφέροντος καθώς αφορά τη λειτουργία κοινοβουλευτικού κόμματος, αλλά και τεράστιου κοινωνικού ενδιαφέροντος», ενώ επεσήμανε πως οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα έχουν δικαίωμα σε «ταχεία εκδίκαση και όχι αφόρητη διαιώνιση της διαδικασίας».
Πρόοδο της δίκης επικαλούμενος το δικαίωμα του «να αποδείξει την αδικία που έγινε σε βάρος του» ζήτησε και ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος από τις πρώτες συνεδριάσεις άκουσε τους δικαστές να του αρνούνται την έξοδο του από την φυλακή. Ο ευρωβουλευτής, που έχει αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή, φαίνεται πως έχει επιλέξει να είναι παρών σε κάθε δικάσιμο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου σε αντίθεση με την πρώτη δίκη, στην οποία είχε εμφανιστεί μόνο για να απολογηθεί.
Κατά την τελευταία δικάσιμο, κάποιοι συνήγοροι υπεράσπισης, επικαλούμενοι αποφάσεις της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, έθεσαν θέμα περί αποχής τους αναφερόμενοι σε τρίτη κατά σειρά διακοπή της δίκης. Το ζήτημα που έθεσαν οι συνήγοροι προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της Πολιτικής Αγωγής, η οποία τόνισε ότι η απόφαση περί αποχής των δικηγόρων αφορά δίκες που διακόπτονται χωρίς να έχουν ξεκινήσει και όχι την παρούσα η οποία έχει ξεκινήσει, έχουν εκφωνηθεί μάρτυρες και το δικαστήριο έχει λάβει αποφάσεις επί αιτημάτων.