Ελλαδα

Στο αρχείο η υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα

Η απόρριψη αιτήματός της από τον Άρειο Πάγο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεωργία Μπίκα
Γεωργία Μπίκα © ΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Γεωργία Μπίκα: Στο αρχείο η υπόθεση βιασμού της 24χρονης - Απορρίφθηκε το αίτημα αναίρεσης του βουλεύματος για τον 27χρονο

Απορρίφθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το αίτημα αναίρεσης του βουλεύματος με το οποίο απηλλάγη 27χρονος για την υπόθεση με τον βιασμό που κατήγγειλε ότι υπέστη η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Με διάταξή του, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αχ. Ζήσης θέτει την υπόθεση στο αρχείο, θεωρώντας ορθό το σκεπτικό του βουλεύματος, με το οποίο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απήλλαξε τον 27χρονο από την κατηγορία των «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση του θύματος».

Η 24χρονη είχε προσφύγει το προηγούμενο διάστημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος.

Υπόθεση Γεωργίας Μπίκα - Το βούλευμα που απαλλάσσει τον 27χρονο

Πριν από λίγες εβδομάδες, σχολιάζοντας το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που απαλλάσσει τον 27χρονο βασικό επλεκόμενο στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης, ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, κ. Διαλυνάς ανέφερε ότι θα έπρεπε να διδάσκεται σε νομικές σχολές και να υφίσταται την ανάλογη κριτική.

«Ανεξαρτήτως εκβάσεως της υποθέσεως αυτής, όσον αφορά το βούλευμα το οποίο βέβαια δικαιούμαστε όλοι να κριτικάρουμε, χαρακτηριστικό είναι ότι αναφέρει για να αντικρούσει το βίντεο που δείχνει τη Γεωργία Μπίκα να παραπατά όταν είναι έξω από το ξενοδοχείο, ότι ενδεχομένως να παραπατούσε όχι γιατί ήταν μεθυσμένη, αλλά επειδή φορούσε ψηλοτάκουνα. Αυτό βέβαια είναι μια δικαιολογία η οποία κατ’ εμέ τουλάχιστον δεν περιποιεί τιμή στο βούλευμα αυτό, δεδομένου ότι ψηλοτάκουνα φορούσε και όταν πήγαινε στο ξενοδοχείο και εκεί δεν παραπατούσε. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βούλευμα το οποίο θα πρέπει να διδάσκεται στη σχολή δικαστών και στις διάφορες νομικές σχολές της χώρας, για να υφίσταται και την ανάλογη κριτική».

Ενώ ερωτηθείς για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η 24χρονη, επεσήμανε πως «είναι αποφασισμένη όσο ποτέ». Υπενθυμίζεται άλλωστε πως όταν έγινε γνωστό το απαλλακτικό βούλευμα, η Γεωργία Μπίκα είχε τονίσει άμεσα ότι θα συνέχιζε τις προσπάθειές της, «ασκώντας όλα τα ένδικα μέσα για να παραπεμφθεί η υπόθεση στο ακροατήριο, για να τεθούν υπόψη των δικαστών όλα τα σοβαρά ζητήματα που μένουν αναπάντητα μέχρι σήμερα, μπροστά σε μία ανοιχτή και δημόσια διαδικασία».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.