Ελλαδα

Λούνα παρκ - Ατύχημα: Οι πρώτες στιγμές μετά τον τραυματισμό των νεαρών στο τρενάκι (βίντεο)

Τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Βίντεο από το λούνα παρκ στου Ρέντη όπου σημειώθηκε το ατύχημα με το τρενάκι, δείχνει τι συνέβη.

Η έρευνα στο λούνα παρκ για το τι οδήγησε στο ατύχημα με το τρενάκι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Την ίδια στιγμή στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο που δείχνει τα πρώτα λεπτά μετά το ατύχημα.

Αυτόπτης μάρτυρας καταγράφει με το κινητό τηλέφωνο τις πρώτες δραματικές στιγμές, καθώς οι τέσσερις νεαροί έχουν τραυματιστεί. Πλήθος κόσμου έχει μαζευτεί. Επικρατεί πανικός.

Το ατύχημα στο λούνα παρκ της Αθήνας σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Πώς έγινε το ατύχημα στο λούνα παρκ - Δύο σοβαρά τραυματίες

Δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Πρόκειται για μια 21χρονη και έναν 24χρονο. Η 21χρονη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Φέρει κατάγματα στον θώρακα.

Ο 24χρονος νοσηλεύεται με ρήξη σπλήνας, όπως και ο 25χρονος. Η τέταρτη τραυματίας, μια 22χρονη, νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και διάσειση, ωστόσο η κατάσταση της υγείας της θεωρείται καλύτερη σε σχέση με τους άλλους τρεις.

Σημειώνεται ότι ο υπεύθυνος λειτουργίας του λούνα παρκ που συνελήφθη μετά το ατύχημα, αφέθηκε ελεύθερος.

Όλα συνέβησαν στο τρενάκι που περνά με ταχύτητα μέσα από το νερό, έχοντας ανέβει πρώτα σε δύο τεχνητά υψώματα.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η στάθμη του νερού ήταν χαμηλότερη του αναμενόμενου, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η πορεία του τρένου και να οδηγήσει στον εκσφενδονισμό των 4 ατόμων που επέβαιναν σε αυτό, οι οποίοι και προσγειώθηκαν σε θαμνώδη έκταση.

Η εταιρεία, πάντως, δηλώνει ότι το τρενάκι δεν εκτροχιάστηκε. Ακολουθεί το βίντεο με τις πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα με το τρενάκι στο λούνα πάρκ.

Τι έδειξε ο έλεγχος στο λούνα παρκ στο τρενάκι όπου σημειώθηκε το ατύχημα

Εν τω μεταξύ, ο φορέας πιστοποίησης TÜV Hellas (TÜV NORD), που πραγματοποίησε επιθεώρηση στο λούνα πάρκ, αναφέρει ότι δεν διαπιστώθηκε κάποια δυσλειτουργία στο τρενάκι.

«Ο φορέας μας επιθεωρεί περιοδικά (ετησίως) τα παιχνίδια/εγκαταστάσεις του πάρκου και εκδίδει εκθέσεις επιθεώρησης. Έτσι, και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2021 και με επανέλεγχο τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκαν οι σχετικές εκθέσεις επιθεώρησης και επιβεβαιώθηκε η καλή του κατάσταση και η ασφαλής λειτουργία του» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση για το ατύχημα στο λούνα παρκ:

«Σε συνέχεια του ατυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου στο Allou! Fun Park, ο Φορέας μας από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται με τη διοίκηση της ιδιοκτήτριας εταιρίας και όλες τις αρμόδιες αρχές για την αξιολόγηση της κατάστασης του παιχνιδιού – ψυχαγωγικής διάταξης μετά το ατύχημα.

» Σήμερα, 07 Σεπτεμβρίου, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας, επιθεωρητές μας μετέβησαν στο χώρο του παιχνιδιού για να ελέγξουν την κατάστασή του και την ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία αυτών.

» Ο Φορέας μας επιθεωρεί περιοδικά (ετησίως) τα παιχνίδια/ εγκαταστάσεις του πάρκου και εκδίδει Εκθέσεις Επιθεώρησης.

» Έτσι, και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2021 και με επανέλεγχο τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκαν οι σχετικές Εκθέσεις Επιθεώρησης και επιβεβαιώθηκε η καλή του κατάσταση και η ασφαλής λειτουργία του.

» Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψυχαγωγικές διατάξεις του Allou! Fun Park ελέγχονται από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) από το 2006 με ιδία πρωτοβουλία των εκάστοτε διοικήσεων και χωρίς να έχει προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα, πλην του προαναφερθέντος.

» Με προτεραιότητα την υγεία των επιβαινόντων που τραυματίστηκαν, ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και παραμένουμε στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για κάθε βοήθεια που θα ζητηθεί, σε οποιοδήποτε στάδιο της σχετικής έρευνας».

Λούνα παρκ - Ατύχημα: «Τα παιδιά δεν ήταν όρθια»

Για τις στιγμές πανικού που ακολούθησαν το ατύχημα στο λούνα πάρκ με το τρενάκι περιέγραψε μαία σε δηλώσεις της στο Live News, η οποία έσπευσε να προσφέρει βοήθεια στους τραυματίες.

«Εμείς καθόμασταν στο μαγαζί δίπλα και ακούσαμε ένα πολύ δυνατό ήχο. Ακούστηκε μεγάλος κρότος, το νερό πετάχτηκε με πάρα πολλή πίεση, έφτασε πάνω στο δέντρο. Δεν ακούσαμε όμως τις φωνές των παιδιών, σκεφτήκαμε ότι το βαγόνι ήταν άδειο» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Εκεί που καθόμασταν βλέπαμε καθαρά το βαγόνι, δεν είχε παιδιά όρθια. Είμαι λίγο στενοχωρημένη που το άκουσα, αλλά δεν είχε παιδιά όρθια. Τα παιδιά ήταν καθισμένα».

«Έγινε ένα αλαλούμ. Τα παιδιά τα σηκώσαμε οι άνθρωποι που καθόμασταν και πίναμε καφέ. Βοήθησαν δύο παιδιά από τους τεχνικούς εκεί. Την Αγγελική την πήρε ένας φίλος από την παρέα μας στα χέρια να την πάμε κάπου μέσα. Και που τους πήγαμε… Αυτό μας έχει στενοχωρήσει πολύ. Την αφήσαμε στο πάτωμα στην ουσία. Δεν ήταν δυνατόν 2.000 άτομα από έξω, περιμέναμε την ουρά να μπούμε μέσα, να μην έχει ένα ιατρείο, μία κουβέρτα, ανθρώπινες συνθήκες, γιατί κακά τα ψέματα τα παιδιά μας πάνε εκεί» ανέφερε επίσης για το ατύχημα με το τρενάκι στο λούνα παρκ.

Όπως είπε, στο σημείο δεν υπήρχε γιατρός, αλλά μόνο μία νοσηλεύτρια. «Οπότε ανέλαβα εγώ ως πιο ψύχραιμη την 21χρονη και η νοσηλεύτρια τους άλλους τρεις τραυματίες» ανέφερε επίσης για τα δραματικά γεγονότα στο λούνα παρκ.