Ελλαδα

Αργυρούπολη: Στο νοσοκομείο εδώ και 8 μήνες η 40χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφό της

Οικονομική ενίσχυση ζητά η οικογένειά της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα κρύβει το πρόσωπό της και προσπαθεί να προστατευτεί από κακοποίηση
Κακοποίηση γυναίκας - Ενδοοικογενειακή βία © Pixabay / superlux91

Αργυρούπολη: Ο ξυλοδαρμός 40χρονης από τον σύντροφό της και ο δύσκολος δρόμος της αποκατάστασης - Το ξέσπασμα της οικογένειάς της

Μάχη για τη ζωή της δίνει εδώ και οκτώ μήνες η 40χρονη Όλγα Δημητρακοπούλου. Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον σύντροφό της τον περασμένο Ιανουάριο, η γυναίκα παραμένει στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». 

Η 40χρονη δεν έχει επικοινωνία με το περιβάλλον, ενώ δεν μπορεί να αναπνεύσει χωρίς τη μηχανική υποστήριξη, λόγω των σοβαρότατων τραυμάτων που της προκάλεσε ο άγριος ξυλοδαρμός της από τον 46χρονο πρωταθλητή τζούντο σύντροφό της στο σπίτι που διέμεναν στην Αργυρούπολη. 

Αργυρούπολη: «Έχουμε την κόρη μας ζωντανή - νεκρή»

Οι γονείς της 40χρονης μιλώντας στο Star μετέφεραν τις δυσκολίες που βιώνουν, αλλά και τη στάση που τηρεί ο 46χρονος δράστης.  Οι γονείς της Όλγας, Ευάγγελος και Λίτσα, απευθύνουν έκκληση για βοήθεια προκειμένου η 40χρονη να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν. «Ελπίζω να γίνει καλά το παιδί μου γι αυτό ζητάω οικονομική βοήθεια από τον κόσμο, αν μπορεί να μας στηρίξει παρά τις δυσκολίες και τις συνθήκες» είπε ο πατέρας της και συνέχισε: «Είναι ακόμα χάλια. Είναι σε δωμάτιο στον Ευαγγελισμό και θα την κρατήσουν μέχρι να βρούμε κέντρο αποκατάστασης. Ζητούν πολλά λεφτά. Βρήκαμε ένα στη γειτονιά μας και θα την πάμε μάλλον εκεί».

«Περνάμε έναν Γολγοθά. Μεγαλώσαμε και τα τρία παιδιά μας με στερήσεις και αυτή τη στιγμή είναι σαν ζωντανή νεκρή. Δεν μιλάει, δεν κουνιέται, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνη της. Θέλουμε κάποιο κέντρο. Μιλήσαμε και στην υπουργό αλλά δεν έγινε κάτι. Την απέρριψαν σε κάποιο κέντρο που πήγαμε τώρα. Εκτός αυτού πληρώνουμε και την αποκλειστική που είναι δημόσια νοσοκομεία, πληρώνουμε και φάρμακα, πάνες. 2.000 και πάνε για την αποκλειστική κάθε μήνα», είπε από την πλευρά της η μητέρα της.

Ο 46χρονος δεν επικοινώνησε με την οικογένεια για να βοηθήσει έστω και οικονομικά, όπως υποστηρίζουν οι γονείς της. «Αυτός ήταν ένα τέρας, δεν ήταν άνθρωπος. Μας βοήθησε ο Δήμος σε συνεργασία με τον κ. Σεφερλή. Πήραμε κάποια χρήματα τον Αύγουστο και χρωστούσαμε».

Ο 46χρονος που ξυλοκόπησε άγρια τη 40χρονη σύντροφό του
Ο 46χρονος που ξυλοκόπησε άγρια τη 40χρονη σύντροφό του © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Αργυρούπολη: «Μιλάμε για απόπειρα ανθρωποκτονίας», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Όλγας σε δηλώσεις του στο Star τόνισε πως «μιλάμε για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας. Από τύχη αυτή η γυναίκα ακόμα ζει. Εδώ και 8 μήνες είναι σχεδόν φυτό. Τον τελευταίο καιρό ανταποκρίνεται στο βλέμμα χωρίς όμως να μπορεί ούτε να κουνηθεί, ούτε να μιλήσει. Μιλάμε για έναν Γολγοθά. Το θέμα έχει δύο όψεις, τη νομική πλευρά και την κοινωνική. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και η εκάστοτε κυβέρνηση αν δεν χρησιμοποιεί μόνο ρηματικά εκφράσεις με πανηγυρικό τρόπο θα πρέπει εμπράκτως στα θύματα να σταθεί αρωγός.

«Η Όλγα έχει απορριφθεί από τρία δημόσια κέντρα αποκατάστασης. Η Όλγα έχει υποστεί τραχειοστομία επειδή δεν μπορούσε να αναπνεύσει από τη βαναυσότητα των τραυμάτων της, με αποτέλεσμα να χρειάζεται αυξημένη φροντίδα για να μπορέσει να αποκατασταθεί ένα τμήμα της υγείας της. Η αυξημένη φροντίδα σημαίνει αυξημένη ευθύνη και έρχονται τα δημόσια κέντρα αποκατάστασης και το απορρίπτουν αυτό».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.