Ελλαδα

Παύεται από τα καθήκοντά του ο αντιδήμαρχος Ζίτσας

Η ανακοίνωση του δήμου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ζίτσα - Kακοποίηση γαϊδάρου: Παύεται από τα καθήκοντά του ο αντιδήμαρχος.

Παύεται από τα καθήκοντά του ο αντιδήμαρχος του δήμου Ζίτσας, μετά το περιστατικό κακοποίησης του γαϊδάρου.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, είχε ζητήσει από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας να εξετάσει το περιστατικό και να κινήσει άμεσα τη σχετική πειθαρχική διαδικασία. Παράλληλα, ο υπουργός είχε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο από τον οποίο ζήτησε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση παύση του Αντιδημάρχου του.

Kακοποίηση του γαϊδάρου - Η ανακοίνωση του δήμου Ζίτσας

Στην ανακοίνωση του Δήμου αναλυτικά αναφέρεται: «Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση κα θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών».

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω αντιδήμαρχος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα).

Υπενθυμίζεται πως ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας συνελήφθη στο σπίτι που διαμένει και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι δεν κακοποίησε το ζώο.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ένα αποτρόπαιο θέαμα, αλλά αυτό που εξετάζεται δεν είναι το θέαμα σαν θέαμα, αλλά αν ο άνθρωπος είχε δόλο να ενεργήσει έτσι ή όχι», δήλωσε ο δικηγόρος Δημήτρης Δήμου στο Live News.

Ο δικηγόρος του αντιδημάρχου διέψευσε πως ο 63χρονος έχει ποινικό μητρώο. «Πάνω στην υπερβολή διαμορφώνεται από αυτούς που τα λένε μία γνώμη που καθοδηγεί την κοινή γνώμη σε συμπεράσματα που για εμάς είναι εσφαλμένα», δήλωσε.

Ο δικηγόρος του αντιδημάρχου επανέλαβε για ακόμη μια φορά τη θέση του, ότι δηλαδή ο 63χρονος δεν αντιλήφθηκε ποτέ πως σέρνει έναν μεγάλο γάιδαρο με το αυτοκίνητο του.

«Δεν διερεύνησε κανείς την εκδοχή να ήταν ατύχημα. Δεν μπορεί να ξύπνησε μια μέρα και να είπε “ας σύρω ένα γάιδαρο μέσα στο χωριό να με δούνε όλοι”», δήλωσε ο δικηγόρος Δημήτριος Δήμος.

Ισχυρίστηκε ότι το ζώο είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση από λύκο, ανεβάζοντάς το στην καρότσα για να το μεταφέρει και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά για άγνωστο λόγο το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως.

«Σύρθηκε για πόσα μέτρα σύρθηκε και εν συνεχεία, όταν έπεσε όλο το ζώο, το αντιλήφθηκε ο φερόμενος δράστης και αν δείτε το αυτοκίνητο είναι σταματημένο στα 10 μέτρα», συμπλήρωσε ο δικηγόρος του αντιδημάρχου.