Ελλαδα

Κηδεία Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Το τελευταίο αντίο στον τραγουδιστή (εικόνες)

Στα λευκά η κόρη του, Ιλένια - Συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι

Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κηδεία Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Εικόνες από το τελευταίο αντίο - Ποιοι βρέθηκαν στην τελετή - Σε στενό κύκλο η αποτέφρωση

Το τελευταίο αντίο στον Ρόμπερτ Ουίλιαμς είπαν σήμερα (23/8) συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι τού τραγουδιστή, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 73 ετών. Η κηδεία του Ρόμπερτ Ουίλιαμς τελέστηκε στον Αγγλικανικό Ναό του Αγίου Παύλου, στη Φιλελλήνων και δίπλα στην οικογένεια του τραγουδιστή βρέθηκαν οι καρδιακοί του φίλοι, Μπέσσυ Αργυράκη, Κώστας Τουρνάς, Πασχάλης κ.α.

Συντετριμμένοι έφτασαν στον ναό η σύζυγος και τα παιδιά του. Μάλιστα, η κόρη του Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Ιλένια, θέλησε να αποχαιρετήσει τον πατέρα της, φορώντας λευκά. 

Κηδεία Ρόμπερτ Ουίλιαμς - Βαγγέλης Μεϊμαράκης © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κηδεία Ρόμπερτ Ουίλιαμς © © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κηδεία Ρόμπερτ Ουίλιαμς - Ο τραγουδιστής Πασχάλης © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κηδεία Ρόμπερτ Ουίλιαμς - Η κόρη του Ιλένια© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κηδεία Ρόμπερτ Ουίλιαμς - Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κηδεία Ρόμπερτ Ουίλιαμς
Κηδεία Ρόμπερτ Ουίλιαμς © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κηδεία Ρόμπερτ Ουίλιαμς - Στέφανα © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κηδεία Ρόμπερτ Ουίλιαμς - Στέφανα © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κηδεία Ρόμπερτ Ουίλιαμς - Γιώργος Θεοφάνους © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κηδεία Ρόμπερτ Ουίλιαμς - Η Μπέσσυ Αργυράκη © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κηδεία Ρόμπερτ Ουίλιαμς - Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κηδεία Ρόμπερτ Ουίλιαμς - Σπύρος Μπιμπίλας © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κηδεία Ρόμπερτ Ουίλιαμς - Η κόρη του, Ιλένια © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως έχει γίνει γνωστό, θα ακολουθήσει η αποτέφρωσή της σορού του Ρόμπερτ Ουίλιαμς σε στενό οικογενειακό κύκλο. 

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Ποιος ήταν ο τραγουδιστής - Τα πρώτα του βήματα και οι μεγάλες επιτυχίες

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 4 Δεκεμβρίου 1949. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας Poll. Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής ποπ και ροκ. Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο «Robert Williams». To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Μίλα μου» από τον δίσκο «Εσύ κι εγώ».

Το 1977 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με τους Πασχάλη Αρβανιτίδη, Μπέσσυ Αργυράκη και Μαριάννα Τόλη και έφτασε με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ στην πέμπτη θέση.

Το 1991 συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά «Η Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους σε πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης «Μες στην προσευχή μου». Ο δίσκος «Η Λάμψη» κυκλοφόρησε το 1992.

Ο Ρομπερτ Ουίλιαμς είχε συνθέσει και τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Freddo το 2015 είχε μιλήσει και για τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας. «Το Σεπτέμβρη του ΄82 έγραψα ένα τραγούδι με τίτλο: Οι κόκκινοι σκότωσαν την Ειρήνη. Γινόταν αναφορά σ ένα τζάμπο που έριξαν οι Ρώσοι με πυραύλους. Το πρωτόπαιξα στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στο Παγκράτι και από εκεί και πέρα έφτιαξα και άλλα τραγούδια τα οποία τα έδωσα σ' ένα παραγωγό για να δει αν θα μπορούσαν να στηρίξουν ένα δίσκο. Αυτός ήταν που μου έριξε την ιδέα να γράψω ένα τραγούδι, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά ως ύμνος της Νέας Δημοκρατίας. Και έτσι γράφτηκε το τραγούδι Νέα Δημοκρατία. Δεν έχει τραγουδηθεί από εμένα. Το τραγούδησε ο Βίκτωρας Πολυδώρου μαζί με τη Λία Βίσση. Εγώ με κάποιους άλλους έκανα φωνητικά», είχε πει και εξομολογήθηκε ότι η δημιουργία αυτού του έργου τού κόστισε επαγγελματικά:

«Εγώ ήμουν μέλος της ΕΡΕ από το 1963, στη συνέχεια ήρθε η χούντα καταργήθηκαν τα κόμματα, και από το 1974 είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είχα ενοχλήσει πολιτικά κανένα χώρο, όμως με την έλευση του ΠΑΣΟΚ το 1981 σταμάτησε κάθε τρόπος επικοινωνίας μου προς το κοινό και ταυτόχρονα όλοι οι δίσκοι μου, που βρίσκονταν στις δισκοθήκες της ΕΡΤ και της ΥΕΝΕΔ καταστράφηκαν. Μου έκαναν πόλεμο και δεν κατάλαβα ποτέ το γιατί. Δεν έχω μετανιώσει που έγραψα τον ύμνο και θα το ξαναέκανα. Ουσιαστικά η καλλιτεχνική μου καριέρα, από το 1983 και μετά τελείωσε διότι δεν είχα βήμα επειδή με θεωρούσαν δεξιό».