Ελλαδα

Ερντογάν: «Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης»

Επιμένει στους ισχυρισμούς του ο Τούρκος πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα © EPA/POOL

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης. Τι είπε για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

«Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης, παραβιάζει τους όρους της» ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη σημερινή συμπλήρωση 99 ετών από τη σύναψη της συνθήκης.

«Με την υπογραφή της συνθήκης πριν από 99 χρόνια η Τουρκία πέτυχε τα δικαιώματα της "τουρκικής μειονότητας" στη Θράκη και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως δήλωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

«Το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα συστηματικά παραβιάζει το δικαιώματα της "τούρκικης μειονότητας" άλλα "και άλλους όρους της Συνθήκης της Λωζάνης"» ισχυρίστηκε ακόμη ο Ερντογάν, συμπληρώνοντας: «Η Τουρκία παρακολουθεί όλους τους όρους της Συνθήκης της Λωζάνης».

Η συγκεκριμένη δήλωση του Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης έρχεται μια ημέρα μετά την απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για τα μειονοτικά σχολεία στη Θράκη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.