- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης - Τι δήλωσε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Eλεύθερος είναι από το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος αποφυλακίστηκε από τον Κορυδαλλό, επιστρέφοντας σπίτι του.
«Ενάμιση χρόνο παίζανε μόνοι τους μπάλα, τώρα δικαιούμαι να μιλάω κι εγώ», δήλωσε έξω από τις φυλακές ο Δημήτρης Λιγνάδης, που μετά την καταδίκη του σε 12 χρόνια κάθειρξη για βιασμούς δύο ανηλίκων, του χορηγήθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την καταβολή της εγγύησης 30.000 ευρώ, που ήταν ένας από τους όρους που του επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για να του χορηγηθεί αναστολή μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο κ. Λιγνάδης αποχώρησε, με τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, να βρίσκεται μαζί του.
«Ποτέ δεν πίστευα ότι η Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί, όπως και δεν παρασύρθηκε για όλες αυτές τις κατηγορίες που αντιμετώπιζα, όπως ίσως παρασύρθηκε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας», είπε ο κ. Λιγνάδης. «Πιστεύω ότι στο τέλος αυτής της περιπέτειας, στο Εφετείο, θα δικαιωθώ πλήρως και θα αποκατασταθεί η αλήθεια», πρόσθεσε.
Επίσης, με θερμά λόγια μίλησε για τον δικηγόρο του. «Θέλω, και τον παρακαλώ πολύ να μην το θεωρήσει ούτε φιλοφρόνηση, ούτε διαφήμιση, ούτε τίποτα, να ευχαριστήσω απ' την ψυχή μου τον Αλέξη τον Κούγια και τους συνεργάτες του, ο οποίος με μεγάλη αυταπάρνηση και παίρνοντας μια στάση απέναντι σε πολλούς με βοήθησε και με βοηθάει σ' αυτό το δύσκολο μονοπάτι. Είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα και ως άνθρωπο και ως δικηγόρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κούγιας για Λιγνάδη: Να μάθουν να περιμένουν την ολοκληρωτική κρίση της Δικαιοσύνης
Σε δηλώσεις προχώρησε και ο δικηγόρος του Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος υποστήριξε ότι «το τελευταίο προπύργιο για την εμπέδωση του συναισθήματος ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών είναι η Δικαιοσύνη. Αν κι αυτή καταρρεύσει και γίνει υποχείριο πολιτικής εκμετάλλευσεως και ταπεινών ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων, δεν θα υπάρχει κράτος» και πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τρεις βαθμοί ποινικής δικαιοδοσίας.
«Η άσκηση μιας ποινικής διώξεως δεν σημαίνει τίποτα, σημαινει μόνο την έναρξη διαρευνήσεως μιας υποθέσεως. Ακόμη και μια καταδικαστική πρώτη απόφαση δεν σημαίνει τίποτα» τόνισε ο κ. Κούγιας, προσθέτοντας: «Θα πρέπει λοιπόν όλοι να μάθουν να περιμένουν την ολοκληρωτική κρίση της Δικαιοσύνης».
Έφεση στην απόφαση για Λιγνάδη εξετάζει η εισαγγελία Εφετών
Την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης στην απόφαση που εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον Δημήτρη Λιγνάδη, θα εξετάσει σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία Εφετών. Πιο συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Μαρία Γκανέ ζήτησε την άμεση διαβίβαση των πρακτικών της δίκης Λιγνάδη και της απόφασης στην οποία κατέληξαν δικαστές και ένορκοι, προκειμένου να τα μελετήσει και να εξετάσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.
Παράλληλα, ζήτησε από τον εισαγγελέα του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Κων.Κούντρια, να προχωρήσει άμεσα την υποβολή αναφοράς στην οποία θα αναγράφονται όλες οι εισηγήσεις του προς την έδρα για την ενοχή, τα ελαφρυντικά, τις ποινές και την αναστολή αλλά και τις σχετικές αποφάσεις του δικαστηρίου με τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες.
Εφόσον υποβληθούν τα σχετικά έγγραφα που ζήτησε η κα Γκανέ, η Εισαγγελία Εφετών θα αξιολογήσει το εάν η απόφαση ήταν επαρκώς αιτιολογημένη και θα αποφανθεί εάν πρέπει να ασκήσει έφεση.
Αυτό που θα εξετάσει η εισαγγελία Εφετών είναι όλες τις αποφάσεις που έλαβε το δικαστήριο και δεν ελήφθησαν με ομοφωνία και ο εισαγγελέας είχε διαφορετική άποψη. Δηλαδή, θα εξετάσουν τον τρίτο βιασμό για τον οποίο ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί ενοχή και το δικαστήριο των αθώωσε.
Επίσης θα εξετάσουν το ύψος της ποινής.
Ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί 12 χρόνια για τον κάθε βιασμό, το δικαστήριο αποφάσισε 10 χρόνια για τον ένα βιασμό και 5 για τον δεύτερο για τον οποίο τον έκρινε ένοχο και τέλος θα εξεταστεί η αναστολή που του έδωσε το δικαστήριο στην έφεση βάσει της οποίας βγαίνει από τη φυλακή.
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Λιγνάδη: Εύκολα μπορούμε να οδηγηθούμε σε εκτροπή προς τα λαϊκά δικαστήρια
Ανακοίνωση για τους «τηλε-δικαστές και τους τηλε-εισαγγελείς», όπως του χαρακτηρίζει εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να αποφυλακιστεί ο Δημήτρης Λιγνάδης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Στην ανακοίνωση η ΕνΔΕ τονίζει ότι η Δικαιοσύνη «εκδίδει τις αποφάσεις της με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και τα νόμιμα αποδεικτικά μέσα, που αναγνωρίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι και όπως επιτάσσουν οι θεμελιώδεις αρχές της Δίκαιης Δίκης και της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων».
Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
«Το τι είναι δίκαιο και τι άδικο είναι συνήθως αντικείμενο διαφωνίας σε μία κοινωνία»: John Rawls
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει τα ακόλουθα:
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατηρείται, έντονα, το φαινόμενο της επίκλησης του κοινού περί δικαίου αισθήματος. Η επίκληση και αξιοποίηση του γενικού αισθήματος
Δικαιοσύνης απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, γιατί πολύ εύκολα μπορούμε να οδηγηθούμε σε εκτροπή προς τα λαϊκά δικαστήρια και την πυρά για τις «μάγισσες» της κάθε εποχής.
Το Σύνταγμα κατοχυρώνει το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και παράλληλα την υποχρέωση της έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών. Συνεπώς, οι «ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ» των τηλε- δικαστών και των τηλε-εισαγγελέων, που «εκδίδονται» με φήμες, εικασίες και σχόλια της καθημερινότητας, παραβιάζοντας κάθε έννοια του τεκμηρίου αθωότητας και προηγούνται των αποφάσεων των Δικαστηρίων είναι εξαιρετικά επικίνδυνες σε μία ευνομούμενη Πολιτεία.
Μόνη σταθερή εγγύηση προστασίας έναντι των άνω φαινομένων αποτελεί το Κράτος Δικαίου και οι θεσμοί του, μεταξύ αυτών δε η Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, η οποία εκδίδει τις αποφάσεις της με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και τα νόμιμα αποδεικτικά μέσα, που αναγνωρίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι και όπως επιτάσσουν οι θεμελιώδεις αρχές της Δίκαιης Δίκης και της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων».