Θάνατος 14χρονης σε λούνα παρκ στον Βόλο: Κακουργηματικές διώξεις τρία χρόνια μετά
Τι έδειξε η προκαταρκτική έρευνα


Θάνατος 14χρονης σε λούνα παρκ στον Βόλο: Οι νέες διώξεις, τα συμπεράσματα της έρευνας και το χρονικό του δυστυχήματος
Ποινική δίωξη σε τρία πρόσωπα άσκησε ο εισαγγελέας για τον θάνατο της 14χρονης μαθήτριας σε λούνα παρκ στον Αλμυρό του Βόλου πριν από τρία χρόνια.
Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε, η εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση διώξεων για θανατηφόρα έκθεση με ενδεχόμενο δόλο εναντίον τριών ατόμων και συγκεκριμένα, της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, του τεχνικού ασφαλείας και του χειριστή του παιχνιδιού «χαλί», από το οποίο εκσφενδονίστηκε το άτυχο κορίτσι, ενώ βρισκόταν εν κινήσει. Ο δόλος συνίσταται στο γεγονός ότι λόγω κακής λειτουργίας/χρήσης του ίδιου μηχανήματος είχε τραυματιστεί σοβαρά, σε προγενέστερο χρόνο και συγκεκριμένα, το 2009, ένα 9χρονο κοριτσάκι, στη Χαλκίδα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τόσο στην περίπτωση του δυστυχήματος του Αλμυρού, το 2019, όσο και σε εκείνη της Χαλκίδας, διαπιστώθηκε πως δεν λειτουργούσε ο κόφτης ταχύτητας, οι μπάρες ασφαλείας δεν ήταν οι ενδεδειγμένες και ότι οι μεγάλες ταχύτητες με συγκεκριμένη περιστροφή δεν ήταν ασφαλείς για τους χρήστες.
Η 76χρονη σήμερα, ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, είχε καταδικαστεί αμετάκλητα για το ατύχημα στη Χαλκίδα για σωματική βλάβη από αμέλεια. Για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ της εμποροπανήγυρης Αλμυρού, στις 30 Αυγούστου 2019, η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή και αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, προκειμένου η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο Εφετείου.
Το μηχάνημα παραμένει κατασχεμένο στο χώρο της εμποροπανήγυρης, η οποία μετά από δύο χρόνια, θα λειτουργήσει και πάλι φέτος, χωρίς όμως, τα παιχνίδια «χαλί» και «ταψί», σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η δημοτική Αρχή Αλμυρού, στο πλαίσιο της διαδικασίας εκμίσθωσης του χώρου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιχείρησαν 16 πυροσβέστες με την Ο.Ο.Ε.Δ. της 3ης Ε.Μ.Α.Κ. και 6 οχήματα
Πώς αντέδρασε στις ερωτήσεις για τη συνέντευξη με τον Νίκο Καρβέλα που έγινε viral
Ο αόρατος συνεργάτης που αλλάζει την καθημερινότητά μας
Με μήκος 260 μέτρα, έχει στη δύναμή του 22 αεροπλάνα Rafale, αναγνωριστικά και διασωστικά σκάφη
Πώς θα λειτουργήσουν τα mall
Η πρόγνωση του Meteo και της ΕΜΥ
Τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές θα αγγίξει τους 26 βαθμούς
«Όλη η δεκαετία του 2000 είναι δεκαετία δική του», επισήμανε
Η ανακοίνωση του Λιμενικού
Missing Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Η ανάρτηση Γεωργιάδη: «Προστατέψτε τα παιδιά σας»
Το σκάφος του Λιμενικού επιχείρησε να σταματήσει για έλεγχο το σκάφος που φέρεται να αποβίβασε νωρίτερα μετανάστες
«Το έκανε ο πατέρας μου σ΄ εμένα, το κάνω εγώ στο παιδί μου»
Μέτρα στα λιμάνια για τη διευκόλυνση των εκδρομέων - Οι συμβουλές της Τροχαίας
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.