Ελλαδα

Πανελλήνιες 2022: Οι απαντήσεις σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία από την ΟΕΦΕ

Τα θέματα και η δυσκολία των λύσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλήνιες 2022: Υποψήφιος διαβάζει τα θέματα και κρατά στο θρανίο του το τετράδιο
Πανελλήνιες 2022: Θέματα και απαντήσεις σε Μαθηματικά και Βιολογία © EUROKINISSI / ΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR

Πανελλήνιες 2022: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα Μαθηματικά και τη Βιολογία από την ΟΕΦΕ - Οι εκτιμήσεις για τη δυσκολία των φετινών θεμάτων

Οι Πανελλήνιες 2022 συνεχίστηκαν σήμερα (6/6) για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, που έδωσαν Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία. Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης έδωσε στη δημοσιότητα ενδεικτικές απαντήσεις για τα μαθήματα των Μαθηματικών και της Βιολογίας. 

Στα Μαθηματικά, ο ΟΕΦΕ επισημαίνει ότι τα θέματα ήταν απαιτητικά για καλά προετοιμασμένους μαθητές, ενώ εξετάστηκε μεγάλο εύρος της ύλης. «Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ευχέρεια στις πράξεις και ολοκληρωμένες γνώσεις για να ανταποκριθούν. Οι βαθμολογίες από 15 και πάνω απαιτούν ιδιαίτερες δεξιότητες στο αντικείμενο από την πλευρά των μαθητών».

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ - ΓΕΛ: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΕΦΕ - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Ο ΟΕΦΕ στον σχολιασμό του για τα θέματα της Βιολογίας, σημειώνει ότι ευνοούν τη συνδυαστική σκέψη και απαιτούν από τους υποψηφίους να έχουν εμβαθύνει στην ύλη, καθώς και να έχουν κατανοήσει τους βιολογικούς μηχανισμούς που περιγράφει το σχολικό εγχειρίδιο. 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ - ΓΕΛ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΕΦΕ - ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Στα Αρχαία, οι μαθητές της Γ' Λυκείου κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα απόσπασμα των «Πολιτικών» του Αριστοτέλη και σε ένα από το «Διατριβαί» του Επίκτητου. «Τα ζητούμενα είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και δεν εμφανίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Το αδίδακτο κείμενο αντλήθηκε από το «Ιστορίαι» του Θουκυδίδη. Η νοηματική του απόδοση κρίνεται απαιτητική, οι γραμματικές παρατηρήσεις χαρακτηρίζονται απλές και διατυπωμένες με σαφήνεια, ενώ στο συντακτικό πέρα από τη συνηθισμένη άσκηση συντακτικής αναγνώρισης των όρων, ζητήθηκε μετά από καιρό το συντακτικό φαινόμενο του πλαγίου λόγου». 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΓΕΛ - ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΕΦΕ - ΑΡΧΑΙΑ

Πανελλήνιες 2022: Απαιτητικά τα θέματα στα Μαθηματικά, διαβαθμισμένης δυσκολίας στη Βιολογί |6/6|ΕΡΤ

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα - Τι δίνουν αύριο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Αύριο, Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

programma2.jpg

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ επανέρχονται στα εξεταστικά κέντρα την Τετάρτη 8 Ιουνίου με Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική. 

programma.jpg

Πανελλήνιες 2022: Κατά 10% μειωμένοι οι εισακτέοι στα ΑΕΙ φέτος

Οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες 2022 αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι Βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων.

Οι Πανελλήνιες 2022 ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ να διαγωνίζονται στα Νέα Ελληνικά, ενώ ακολούθησαν οι μαθητές των ΓΕΛ την Παρασκευή στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και το Σάββατο εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ ήταν τα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415), ενώ στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό Ναυτικό.

Πανελλήνιες 2022: Υποψήφια διαβάζει τα θέματα και έχει ανοιχτό το τετράδιο απαντήσεων
Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία © EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πανελλήνιες 2022: Πώς γίνεται ο υπολογισμός των μορίων

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις Πανελλήνιες 2022 για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ γίνεται ως εξής: 

O γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, όπως αυτός καθορίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί 1.000, για να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου.

Όπως διευκρινίζει το Υπουργείο Παιδείας, με δεδομένο ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.