

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Οι νέοι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.
Η ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΕΟΔΥ. Αναφέρονται επίσης οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι θάνατοι, οι διασωληνωμένοι με Covid-19 στις ΜΕΘ και οι επαναλοιμώξεις.
Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 4.141 κρούσματα κορωνοϊού και 17 θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της covid. Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 140, σύμφωνα με την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.
Τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για την πανδημία στην Ελλάδα δίνονται στη δημοσιότητα, την ώρα που τα στοιχεία για τον κορωνοϊό στα λύματα δείχνουν νέα πτώση του ιικού φορτίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Κρούσματα σήμερα - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.141. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν, ανέρχεται σε 3.431.998 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.
» Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 493, ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 133.347 (3.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
» To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.88 (95% ΔΕ: 0.80 - 0.95). Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 17, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.743 θάνατοι. 2 Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 140 (64.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 92.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι:
- 64 (45.71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και
- 76 (54.29%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

» Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.671 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 97 (ημερήσια μεταβολή +44.78%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 87 ασθενείς.

» Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)» αναφέρει ο ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη (25/5).
Στη δημοσιότητα δόθηκε και η γεωγραφική κατανομή για τα κρούσματα σήμερα και τις περιοχές που εντοπίζονται.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι περιοχές που θα εξυπηρετούν
Πώς θα λειτουργήσουν αύριο μετρό, ΗΣΑΠ και λεωφορεία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς θα αμειφθούν όσοι εργαστούν
Στους -8 βαθμούς σήμερα το Σέλι Ημαθίας
Διότι πήγε να συλλάβει τον σύντροφό της
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Είχε πραγματοποιήσει 22 διαρρήξεις σε τέσσερις μήνες
Ένας ζωντανός μύθος δημόσιας υγείας και ιστορικής μνήμης. Αυτή είναι η ιστορία του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία»
Ως τότε είχε χρησιμοποιηθεί μόνο σε πολέμους
Το συνθηματικό που τον «πρόδωσε»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.