- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Σουβλάκι: «Φωτιά» το πιτόγυρο - Νέα αύξηση στα σουβλάκια (βίντεο)
Στα 3,90 ευρώ η τιμή στη Θεσσαλονίκη
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![Τα σουβλάκια γίνονται όλο και πιο ακριβά στην Ελλάδα Τα σουβλάκια γίνονται όλο και πιο ακριβά στην Ελλάδα](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2022/05/23/souvlakia.jpg)
Το σουβλάκι δεν σταματά να ακριβαίνει. Πού θα φθάσει η τιμή στο πιτόγυρο. Λιγότερες φορές παραγγέλνουν σουβλάκια οι καταναλωτές. Τι λένε οι μαγαζάτορες.
Ακριβό μου σουβλάκι, λένε ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές, διαπιστώνοντας ότι δίνουν πιο πολλά χρήματα για την ίδια παραγγελία delivery όσο περνά ο χρόνος. Οι αυξήσεις στα σουβλάκια δεν σταματούν, με την τιμή για το πιτόγυρο να τραβά την ανηφόρα για μία ακόμη εβδομάδα.
Παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν το σουβλάκι να φθάσει ακόμη και τα 4 ευρώ, καθώς οι πρώτες ύλες (χοιρινό, κοτόπουλο, ηλιέλαιο, πίτες) ακριβαίνουν.
Στη Θεσσαλονίκη η τιμή στο πιτόγυρο έχει φθάσει τα 3,90 ευρώ, ωστόσο -όπως αναφέρουν μαγαζάτορες- το κάθε σουβλάκι είναι μεγαλύτερο σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. Το πόσο έχει αυξηθεί το σουβλάκι, φαίνεται από το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη πόλη η αύξηση φθάνει το 40%, καθώς ενώ τον Μάρτιο 2022 η τιμή ήταν 2,80 ευρώ, δύο μήνες μετά, τον Μάιο έφθασε τα 3,90%. Την ίδια στιγμή το σουβλάκι με καλαμάκι χοιρινό αγγίζει τα 3,5 ευρώ.
Λαμβάνοντας υπόψιν τις τιμές ανά περιοχή για το σουβλάκι τυλιχτό, οι καταναλωτές βλέπουν στην καθημερινότητά τους ότι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα... street food στην Ελλάδα, τείνει να γίνει είδος πολυτελείας.
Πόσο θα ακριβύνει το σουβλάκι - Τι λένε οι μαγαζάτορες - Πού θα φθάσει το πιτόγυρο
«Ο κόσμος, ναι, γκρινιάζει. Δεν είναι διαβασμένος. Δεν ξέρει ακριβώς τι γίνεται στην αγορά. Νομίζει ότι πάμε να κερδίσουμε κάτι παραπάνω ενώ έχουμε πρόβλημα από τις πρώτες ύλες που ψωνίζουμε πχ πίτες, ηλιέλαιο, κοτόπουλο, κρέατα, χαρτιά. Ό,τι και να ψωνίζουμε έχει μία αύξηση» εξηγεί ο Άρης Χρονόπουλος, ιδιοκτήτες ψητοπωλείων στο Χαϊδάρι, το Αιγάλεω και την Παλλήνη, μιλώντας στο Open.
Και προσθέτει: «Το δεκάλιτρο (ηλιέλαιο) αγοράζαμε 1,40 τον Φλεβάρη και τώρα αγοράζουμε 3,50 το κιλό. Τα κρέατα έχουνε μία αύξηση από τον Ιανουάριο, συγκεντρωτικά, περίπου 35%».
Αναφορικά με τη ζήτηση, εξηγεί ότι υπάρχουν καταναλωτές που έχουν μειώσει τις φορές που παραγγέλνουν σουβλάκια.
«Η συχνότητα των πελατών απ' ότι παρατηρούσα ήταν γύρω στις τρεις φορές την εβδομάδα τώρα έχει πάει μία και μπορεί να είναι και λιγότερη η παραγγελία. Δηλαδή η συχνότητα των πελατών έχει μειωθεί πολύ και φοβάμαι για τις θέσεις εργασίας. Δεν ξέρω τι θα γίνει, γιατί δεν μπορούμε να κρατήσουμε και το ανάλογο προσωπικό» σημειώνει, υπογραμμίζοντας: «Γκρινιάζει ο κόσμος γιατί έχει ακριβύνει το σουβλάκι».
«Η μέση παραγγελία ανά καλάθι -όπως το λέμε εμείς στα μαγαζιά μας- από 11 ευρώ που ήταν έχει πάει στα 8,5 ευρώ» καταλήγει ο μαγαζάτορας στις δηλώσεις του για το σουβλάκι τυλιχτό που γίνονται ολοένα και ακριβότερα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες ότι τους είχε κόψει φτερά για να μην πετούν
Συνελήφθησαν και οι γονείς του φερόμενου δράστη
Αισθητές οι δονήσεις
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Μια μεγάλη αναπτυξιακή δυνατότητα με σημαντικό πολιτιστικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα
Για μια πιο συνειδητή, πιο στοχαστική προσέγγιση στις διαδικτυακές αλληλεπιδράσεις μας
Πού θα χτυπήσει η 48ωρη κακοκαιρία
Ο χάρτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας
Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού
Tι αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open
Το επίκεντρο εντοπίζεται 16 χιλιόμετρα νότια των Καλών Λιμένων Ηρακλείου
Το βίντεο ντοκουμέντο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού
Ξεκίνησε το πρόγραμμα προεγκατάστασης - Υλοποιείται διευρυμένο φέτος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.